Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A Batthyány tér a pihenés és a sportolás parkja

A felújítás révén új funkcióval is bővült a Batthyány park. Megújultak a sétányok, a liget több pontjára pedig kültéri sportszerek kerültek.

 

Borkai Zsolt polgármester a harmincmillió forint értékű beruházással kapcsolatban kifejtette, az önkormányzat a nagyberuházások mellett nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a lakókörnyezetek még élhetőbbekké váljanak. Az útfelújítások, a csapadékvíz elvezetési rendszerek kiépítése mellett fontos feladat ezért a zöld övezetek fejlesztése is, hiszen azok kis közösségi terekként funkcionálnak a lakóövezetekben. Hozzátette, mára a Batthyány park egy igazán sokrétű közösségi térré változott, hiszen ez a liget az emlékezés, a pihenés, a játék és a sportolás színtere is egyben.

 

Dr. Somogyi Tivadar hozzátette, a nyár végén elkezdett felújítás során megújultak a kavicsos sétányok, a Győr-Szol Zrt. a régi, rossz állapotú padok helyére harminc újat szerelt fel. Az eredetileg tervezetthez képest kicsit később készült el a beruházás, de ennek az oka az, hogy a tervezettnél több is valósult meg, hiszen a Vill-Korr Hungária Kft. a harminc-negyven éves, ma már korszerűtlen lámpákat modern, ledes izzójúakra cserélte. A parkba négy új lámpaoszlop is került. Hozzátette, régi álma valósult meg azzal, hogy az eddig nem megfelelően megvilágított Batthyány és Gárdonyi szobrok területe is szép kivilágítást kapott.

 

Az alpolgármester kiemelte, a park minden korosztály számára kedvelt kikapcsolódási hely, hiszen a gyerekek a játszótéren, vagy a KRESZ-parkban töltik idejüket, az idősek sétálnak, vagy pihennek a padokon, míg a sportolni vágyók a megújult kavicsos utakat kocogásra, a négy darab újonnan kihelyezett szabadtéri sporteszközt bemelegítésre, az izmok átmozgatására használhatja.

 

Sági Géza a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, az említett fejlesztéseken túl kicserélték az északi oldal rossz állapotú kerítését, az új padok és hulladékgyűjtők mellett a zöldterületek szegélyei is kiépültek. Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzátette, a rossz állapotú kandelláberek mellett a hozzájuk tartozó kábelrendszer is teljesen megújult.