Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A Bisinger parkban köt ki a Noé Bárkája!

Az alpolgármester elmondta, az Állatkert melletti zöldterületen épült meg 2004. nyarán az Európai Unió szigorú biztonsági előírásainak és a kor társadalmi igényeinek is megfelelő nagy kapacitású, közösségfejlesztő terek zászlóshajója a Noé Bárkája játszópark. Egyedisége és a gyerekek fejlődésére gyakorolt kedvező hatása ellenére kevés család tölti el szabadidejét a létesítmény környezetében.  E mellett a játékhajó jelenlegi helye több szempontból sem ideális. A stadion környezetében magasra törő talajvíz sajnos idő előtt tönkreteszi a játszótér biztonságos üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen, a talajban lévő alapot. Csapadékos időszakban ennek látható jelei is vannak, ilyenkor a hajó vízben áll, gyakorlatilag használhatatlan, ezzel együtt mindentől messze van. Autóval a zsúfolt városon áthaladva, busszal többszöri átszállással közelíthető meg a létesítmény.

Németh Zoltán hozzátette, egyeztetve a többek között a játszóterek üzemeltetésért és a zöldterületek tisztaságáért felelős Komszol Kft-vel a Bisinger Parkban találták meg a megyében egyedülálló és regionális szinten is nívós játszópark új helyét. A hajó átköltöztetésével a Bisinger park többfunkciós szerepet kap a szabadidő minőségi eltöltésében. A munka már elkezdődött, ezt láthatják az arra járók is. A Komszol Kft. szakemberei megkezdték a Deák iskolával szemközti kézilabdapálya burkolatának bontását, a tereprendezés után itt fog állni a Noé Bárkája elnevezésu játszóhajó, ami a kedvező talajviszonyok és helyének központi volta miatt maximálisan megfelel a vagyonmegőrzés és a megközelíthetőség elvárásainak. A kézilabdapálya megmaradó részén kosárpalánkok kínálnak sportolási lehetőséget. A játszótér várhatóan március végére elkészül.

Amellett, hogy megszépül a park, sokkal hasznosabb is lesz. – ismertette az alpolgármester. A Komszol Kft. szakemberei elvégzik a cserjék, fák koronaalakító metszését, valamint a lomblevelu örökzöld cserjék szükséges ifjítását. A növénypótlás élettani okokból ősszel valósítható meg. A parkban élő fák állapotát független szakértő mérte fel, sajnos több olyan fa van, ami elszáradt, elöregedett. Ezek veszélyeztetik az ott tartózkodó emberek testi épségét, ezért összesen kilenc darab, esztétikai értékkel nem rendelkező elszáradt, elöregedett, odvas, deformált fát ki kell vágni.

„Városunk élhetőségének javítása és a terület jobb kihasználása érdekében – figyelembe véve a park fáinak és növényzetének védelmét - a Bisinger sétányon – ahol a menetirány szerint a jobb oldalon lehet parkolni - átépítjük a parkolót mégpedig úgy, az úttal párhuzamosan futó parkolósort felváltja a halszálka rendszeru, 45 fokban döntve felfestett beállóhelyek rendszere.” – mondta el Németh Zoltán. A helytakarékos megoldással a Bisinger sétány parkfelőli oldalán hatvanöt darab srégen és nyolc darab az úttal párhuzamosan felfestett parkolóhelyet alakítanak ki, ami tizenhárom beállóval lesz több, mint a jelenlegi.

A hajós játszótér átszerelés költségeit a játékegyüttes telepítője magára vállalta. A Bisinger parkban végzett egyéb építési munkák mintegy négy millió forint költséggel történnek meg, a parkolóépítés húszmillió forint költségráfordítással jár.

Az alpolgármester hozzátette, Gyárvárosban lesz játszótér a régi helyett, de véleménye szerint azt az ott lakókhoz, a lakóházakhoz közelebb érdemes megvalósítani.