Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A Budapesti Nemzetközi Utazás Kiállítás és Vásáron mutatkozik be Győr

A polgármester úgy fogalmazott: „Utazni jó! Miért is utazunk, mi a mozgatórugója? Természetesen az ismeretlen, a kaland, a szokatlan, meglepetésekkel vagy épp kiszámított élményekkel tarkított gyönyöru táj és város, mualkotások, kultúrák, új ismeretségek kötése, vagy akár egy üzleti látogatás. Utazásaink során kitágul a világ, idegen történelmi városokat, meseszép természetet fedezhetünk fel. Utazásaink életre szóló élményt jelentenek. Őszintén remélem hogy a 2007-es turisztikai szezon meghozza a gyümölcsét nekünk Győrieknek, és természetesen a városunkba látogató turistáknak is, mert olyan programsorozatot állítottunk össze amelyben mindenki kedvére válogathat!”

Borkai Zsolt hangsúlyozta, Győr fesztiválváros, ahol a muvészetek barátai, az igényes kikapcsolódásra vágyók egész éven át vonzó programokra lelhetnek. Külön kiemelte, hogy városunk Európa egyik legismertebb fesztiválján, az Európa-díjas Budapesti Tavaszi Fesztiválon is vendégeskedett két napot.

A város unikális programokkal is igyekszik jobban észrevetetni magát a turisztikai piacon. Győrben tavasztól őszig egymást érik a fesztiválok. Kiemelt nagyrendezvényeink közül időben első a Győri Tavaszi Fesztivál, melynek része az egyre nagyobb nemzetközi elismertséget szerző Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál.

Majd folytatódik a sor:

-A Mediawave Fényírók Fesztiváljával, mely Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb nemzetközi film és összmuvészeti fesztiválja;

-A két évente megrendezésre kerülő Táncfesztivállal, mely a hazai hivatásos táncmuvészet egészét bemutató reprezentatív seregszemle;

-A Győri Nyár Nemzetközi Kulturális Fesztivállal, mely a város legrégebbi, nemzetközi összmuvészeti fesztiválja. Nagy dobásra készül a város az idén. A tájékoztatón nem véletlenül vett részt a nemzetközi hírnévnek örvendő OMEGA együttes tagja Kóbor János úr. A Győri Nyár programsorozatot Magyarország egyik legnagyobb importőrének az AUDI HUNGÁRIA MOTOR Kft. támogatásának köszönhetően OMEGA szuper koncerttel nyitjuk meg július 6-án, megadva ezzel az alaphangot a további tartalmas, és kellemes kikapcsolódáshoz.

Nem csak belvárosi fesztivál lesz ez, hanem egyben ez lesz az első fesztivál, amelynek keretein belül a környező Győrhöz tartozó települések, Ménfőcsanak, és Győrszentiván is képviselteti magát programokkal.  Záró programként is szórakoztató kikapcsolódást kínál a MINDHALÁLIG BEATLES koncert.

-Barokk Esküvő Történelmi Ünnepi Játékok, mely során a barokk szerenád és esküvő, valamint a barokk ügyességi torna alkalmat nyújt arra, hogy a kor egy ünnepi eseményét felidézve, városunk múltjába is betekintést nyerjünk;

-Győri Könyvszalon, mely egy nemzetközi könyvbemutató és vásár, színházi, zene-, tánc- és képzőmuvészeti rendezvénysorozat;

- végül a Győri Téli Fesztivál és Vásár, melyaz ünnepi várakozáshoz kötődve egy hónapon át várja kulturális rendezvényeivel vendégeit.

Mindezek mellett az elkövetkezendő négy évben ezen a területen is megújulásra, új rendezvények elindítására van szükség. A tervek között szerepel a Vaskakas legendához kapcsolódó, a lőcsei fehér asszony történetét, valamint Szent László lovagkirály mítoszát felelevenítő programsorozat megvalósítása. Tervezzük, hogy a Győri Nemzeti Színház produkcióit kivisszük a színház falain kívülre, így szabad téren is bemutathatnánk, megvalósíthatnánk , a színházzal közremuködve  közös álmunkat a Musical Fesztivált. A Győri Balett által szervezett Magyar Táncfesztivált európai méretuvé kívánjuk fejleszteni. A város 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa Pécs rendezvénysorozatból is szeretné kivenni a részét.

Nyilvánvaló célunk, hogy a lehető legtöbbször hívjuk fel a figyelmet városunkra, az itt élő vendégszerető Győriekre. Tartalmas kikapcsolódásra várjuk Önöket, és ami a legfontosabb, jegyezzék be már most naptárjaikba programjainkat, mindenképpen látogassanak el városunkba, érezzék jól magukat Győrben. Gazdagodjanak olyan pozitív élményekkel, amelyeket érdemes lesz visszatérő vendégként újra átélniük. – mondta el a budapesti megnyitón Borkai Zsolt polgármester.

Győr kínálatát a kiállításra ellátogatók a D épület 303-as standjánál találhatják meg, amely a rendezvény ideje alatt minden nap nyitva áll, és ahol a Pannonhalmi Borvidék boraival, Győr látnivalóit, fesztiváljait bemutató folyamatos filmvetítésekkel, a városi rendezvényekről szóló kiadványokkal várják az érdeklődőket. A standnál két óránként a táncmuvészeti szakközépiskola növendékeinek előadását is láthatják az ide látogatók.

A város egy nyereményjátékot indít, amelynek címe: „LEGYEN ÖN GYŐR DÍSZVENDÉGE”

A megtisztelő címhez nem kell mást tenni, mint legalább egy, számlával igazolható vendégéjszakát eltölteni 2007. május 01. és 2008. január 31. között,  Győr város valamelyik szállodájában, panziójában vagy egyéb szállásadó helyén.  A nyertes és családja egy hétig élvezheti luxus körülmények között 2008-ban Győr vendégszeretetét.

Az utazás kiállítás győri standjának részletes programja:

Március 29. szakmai nap

10.00: Stand megnyitása
11.00: Sajtótájékoztató a standnál – a sajtótájékoztatót Borkai Zsolt polgármester tartja
A sajtótájékoztatón fellépnek a táncmuvészeti szakközépiskola növendékei, a Mediawave Alapítvány egy zenés programmal.
12.00: Szakmai egyeztetések
borkóstoló a Pannonhalmi Borvidék boraiból
Kivetítőn folyamatos filmvetítés Győrről
17.00: a stand zárása

Március 30 - április 1. közönség napok

programok: naponta négyszer hat perces tánc fellépés a táncmuvészeti szakközépiskola növendékeivel (11.00, 14.00, 15.00, 16.00)
Borkóstoló a Pannonhalmi Borvidék Boraiból
Kivetítőn folyamatos filmvetítés Győrről

Kiállítási anyagok a standon: általános kiadványok Győrről és környékéről, vállalkozók csomagajánlatai, kulturális fesztiválok szóróanyagai, szóróanyagok a Pannonhalmi Apátságról, Győr-Moson-Sopron megyéről, a Pannonhalmi Borvidékről.