Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A fröccsé és a legendáké lesz a jövő hétvége

Fröccs, legendák, jótékonyág és zene – ezt kínálja idén is a XI. Győri Rotary Fröccsnapok a Legendák Napjával kiegészülve július 17-19-ig a Széchenyi téren.

 

„Győr a fröccs városa” - ezt a címet szóvédjegy-oltalomként már korábban bejegyeztette a fröccsfesztivál ötletadója, dr. Horváth József. A Rotary Club Győr minden évben jótékony céllal rendezi meg a fröccsnapokat, s a szervezésbe néhány éve a Győri Művészeti és Fesztiválközpont is bekapcsolódott. Fekete Dávid alpolgármester a programokat ismertető sajtótájékoztatón rámutatott, az évek során július legnagyobb szabadtéri rendezvénye lett a Győri Rotary Fröccsnapok a Legendák Napjával kiegészülve. „Büszkék vagyunk a város legendáira” - hangsúlyozta, és kiemelte a bencés szerzetest, Jedlik Ányos, aki Győrt a fröccs városává tette.

 

Németh Tibor, a Rotary közelmúltban kinevezett elnöke felidézte, a szóda feltalálása előtt vízzel és uborkalével hígították a bort. „Szerencsére Jedlik feltalálta a szódavizet” - tette hozzá.

 

Serfőzőné Tóth Andrea, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója elmondta, a hétvége tartalmas programkínálatában megtaláljuk többek között a Győri Nemzeti Színház színészeinek, stúdiósainak műsorait és Németh Hajnal Auróra képzőművész performanszát, mely szintén a legendákról szól, ám másképpen, többek között a Tündérrózsáról, valamint a „Kisfaludy-szoborról is keringenek érdekes történetek”. A korábbi évekhez hasonlóan idén is látható lesz Hámori Sándor szódásüveg kiállítása. A fröccsnapok hétvégéjén ingyenes, tematikus városnéző séták is indulnak, a legendák mellett például szerelmi történeteket hallgathatnak az érdeklődők.

 

A koncertek között megtaláljuk például az Apnoé zenekar, és a Colombre Band fellépését, lesz Boogie Woogie Show Dániel Balázzsal, Rutkai Bori pedig gyermekeknek ad elő.

 

A Rotary Club faházaiban árult fröccs és zsíros kenyér bevételéből egy millió forintot a „Kazinczy” Szép Magyar Beszéd Verseny támogatására ajánlottak fel a szervezők.