Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A Győrújbaráti Gyermektábor fejlesztése

A győri önkormányzat 2010 óta folyamatosan, minden évben támogatja a Győrújbaráti Gyermektábor fejlesztését. A napokban egy új strandröplabda-pályát avattak a területen, így a táborban szinte minden sportolási lehetőség adott.

 

Fehérné Bocska Erzsébet igazgató elmondta, minden évben közel 100 százalékos kihasználtsággal működik a létesítmény, hiszen több ezer gyermek fordul meg itt nyaranta. A fiatalok rengeteg sportágban kipróbálhatják magukat, ugyanis van a tábor területén többek között foci, kézilabda, kosárlabda és teniszpálya is. Az intézményvezető kifejtette, Farnady Ernő, a Győri Röplabda Szövetség elnöke kereste meg azzal az ötlettel, hogy építsenek a területre egy röplabdapályát is.

 

 

Az elképzeléssel megkeresték a győri önkormányzatot, ahol dr. Somogyi Tivadar azonnal a kezdeményezés mellé állt, s támogatásáról biztosította az ötletgazdákat. A pálya a napokban elkészült, s vele egy időben két pedagógus faház is, melyek ünnepélyes átadóján az alpolgármester közölte, a fejlesztések a jövőben is folytatódnak. Somogyi Tivadar elmondta, hamarosan öt régi sátrat váltanak ki faházakkal, mivel ezek már elavultak. Az építkezés már ebben az évben megtörténik, s a házakat a jövő nyáron táborba érkezők már igénybe tudják venni.

 

A már elkészült beruházás összesen hat millió forintba került, amelyet a tábor saját forrásból és a győri önkormányzat támogatásából fedezett.