Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A JÁRMŰIPAR GAZDASÁGI HATÁSA A KÖZÉP- ÉS NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓK FEJLŐDÉSÉRE

A győri Széchenyi István Egyetem Járműipari és Térgazdasági Kutatócsoportja „A járműipar gazdasági hatása a Közép- és Nyugat-dunántúli régiók fejlődésére” címmel 2012. május 4-én, pénteken 9 órától 17 óráig konferenciát rendez, amelyre a „TAMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0003: Mobilitás és környezet: Járműipari, energetikai és környezeti kutatások a Közép- és Nyugat-Dunántúli Régióban” című projekt keretében kerül sor. A helyszín az Egyetem „E” épületének VIP, F és G terme.

 

A program 9 órától sajtótájékoztatóval kezdődik, majd 9.30 órakor dr. Szekeres Tamás rektor és dr. Rechnitzer János rektorhelyettes, az alprojekt vezetője nyitják meg a konferenciát.

 

A plenáris ülésen 10 órától dr. Szalavetz Andrea, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa „Járműipari globális értékláncok és a hazai leányvállalatok "feljebb lépési stratégiái”, dr Czinege Imre, a győri egyetrem professor emeritusa „A járműipari kutatások perspektívái a Széchenyi István Egyetemen”, dr. Svéhlik Csaba Európa-díjas mérnök-közgazdász, a KHEOPS Automobil Kutató Intézet ügyvezető igazgatója, az MTA Gazdálkodástudományi Bizottságának tagja, a győri egyetem címzetes egyetemi docense „Kihívások és trendek a világ autógyártási struktúrájában”, dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, a győri egyetem rektorhelyettese „A jármű- és autóipar versenyképessége”, dr. Róbert Péter egyetemi tanár, a győri Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettese „A járműipari beszállító hálózat elemzése”, dr. Józsa László egyetemi tanár, győri dékán „A járműipari beszállító vállalatok piaci környezetének elemzése” címmel tartanak előadást.

 

14 órától három szekcióban folytatódik a konferencia, amelyekben a versenyképességet, a járműipar telepítő tényezőit és a beszállítói piacot elemzik.