Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A Közép-Jüttlandi Régió képviselője a Megyeházán

A 2005 novemberében tartott választás eredményeképpen 2007. január 1-jétől Dániában megszuntek a régi megyék és helyettük öt nagy régiót alakítottak ki. Két évig párhuzamosan dolgoztak a testületek, tekintettel a közigazgatási átszervezés bonyolult feladataira. Aarhus megye egyesült a Jüttland-félszigeten lévő két másik közigazgatási egységgel és így alakult ki a Közép-Jüttlandi Régió, Viborg székhellyel.

Az új régió tavaly novemberben kinyilatkoztatta, hogy a nemzetközi kapcsolatok áttekintése után továbbra is szeretnének kapcsolatot ápolni Győr-Moson-Sopron megyével. Az új kapcsolatfelvétel első állomása volt Peter Bang területfejlesztési munkatárs látogatása a Megyeházán.

Dr. Szakács Imre megyei közgyulési elnökkel folytatott megbeszélés alapján új együttmuködési szerződés készül a közigazgatási egységek között. A jövőben nagy szerepet szánnak az együttmuködésben a környezetvédelemnek és a testvérvárosi hálózatnak, valamint az Európai Unió pályázatainak. – számolt be Ponty Zita, megyei sajtóreferens.