Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A március 15-i rendőri biztosításról

A megyében olyan rendkívüli esemény, ami megzavarná az ünnepségeket, nem várható. – mondta a főkapitány hétfőn. Kifejtette, a rendőrség a szokásos módon készül az idei március 15-re is, amelynek során a rendőrségnek biztosítania kell a méltó ünneplés megfelelő körülményeit.

A rendőrség az ünnep előtt tájékozódik valamennyi megyebeli rendezvényről, hogy azokat szükséges módon tudják biztosítani. A főkapitány elmondta, a megyében eddig 29 bejelentett rendezvényről van tudomásuk, amelyek közül 14-et március 14-én, 15-öt pedig március 15-én rendeznek.

A rendőrségnek nincs olyan információja, hogy a megye bármely rendezvényét meg akarnák zavarni. A programokat a szükséges mértékben biztosítják.

A győri megemlékezés alatt konkrét útlezárások, forgalomelterelések nem lesznek, de a rendőrség biztosítja a helyszínekre érkező megemlékezők biztonságos oda- és elvonulását – ilyenkor rövid időre megállíthatják a forgalmat.

Az elmúlt héten pénteken eligazítást tartottak a rendőröknek, hogy pontosan tisztában legyenek a lehetőségeikkel, az intézkedések korlátaival. Hozzátette, az eddigi években rendbontás miatt nem volt szükség rendőri intézkedésre.

A főkapitány beszélt arról a kormányrendeletről is, amely szerint a jogszeru intézkedéssel szembeni engedetlenség 50 ezer forintos pénzbírsággal büntethető. Hozzátette, megyénkre nem jellemző, hogy az állampolgárok kivonják magukat a rendőri ellenőrzés alól.