Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A Polgári Védelem Napja

A megyei ünnepségen az ünnepi musor után elismeréseket adnak át, majd pedig a rajzpályázat eredményhirdetése következik.A legjobb alkotásokból kiállítás nyílik.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgári Védelmi Szövetség rajzpályázatot hirdetett 7-14 év közötti tanulók részére „A természet és a katasztrófák” címmel. A pályázók tuzvédelmi, polgári védelmi vagy katasztrófavédelmi témájú, szabadon választott technikával, A/4-es méretu rajzlapon, vagy bármely kézmuves technikával (például üvegfestés) készített pályamuvel pályázhattak. Lehetőség volt továbbá használaton kívüli tuzoltósisakok egyedi díszítésére, festésére, melyeket - korlátozott számban - igény szerint a győri tuzoltóság bocsátott az érdeklődők rendelkezésére.

A beküldött alkotásokat muvész-tanárokból, illetve katasztrófavédelmi szakemberekből álló zsuri korcsoportonként (6-9 év illetve 10-14 év) bírálta el. A korcsoportonkénti három legszínvonalasabb pályamuvek alkotói tárgyjutalomban és különdíjakban részesülnek, valamint az arra alkalmasnak ítélt pályamuveket kiállítják a polgári védelmi napon.

A rajzpályázatra beérkezett 189 alkotás (+ 5 sisak) közül a legszebb, legötletesebb pályamuvek korcsoportonkénti díjazását a Polgári Védelmi Napi ünnepség alkalmával 2007. február 27-én tartják.