Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Akadémikus és közgyulési képviselők a győri egyetemről

A Magyar Tudományos Akadémia közgyulésén levelező taggá választották dr. Lamm Vandát, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanárát, az MTA Jogtudományi Intézete igazgatóját.

A győri akadémikus szakterülete a jogtudományon belül a nemzetközi jog.

Az akadémiai közgyulést a hazai akadémikusok, valamint a tudomány más - tudományos fokozattal rendelkező - képviselői alkotják. Utóbbiak az alapszabályban meghatározott módon közvetlen és titkos választással nyerik el tagságukat, számuk 200 fő.

Az Akadémia elnökségének javaslata alapján a közgyulés döntött a doktorok képviselőiről. A képviselőket szótöbbséggel három évre választják meg, s őket a közgyulés munkájában a tagokkal azonos jogok illetik meg. A Széchenyi István Egyetem oktatói közül öten lettek az elkövetkező három évre az MTA közgyulési képviselők.

Dr. Bihari Mihály egyetemi tanár, a győri jogász szak szakfelelőse a Politikatudományi Bizottságot képviseli a közgyulésben. Dr. Koppány Attila tanszékvezető egyetemi tanár, intézetigazgató az akadémia három tudományos bizottságának – Építészettudományi-, Építészettörténeti, -elméleti és Muemléki-, Településtudományi – tagjait és tudományterületét képviseli. A Közlekedéstudományi Bizottság képviselője lett dr. Koren Csaba tanszékvezető egyetemi tanár, rektorhelyettes. Dr. Mezey Barna professzor – aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, s Győrben is egyetemi tanár - az Állam- és Jogtudományi Bizottságot képviseli. Az Anyagtudományi és Technológiai Bizottság közgyulési képviselője lett dr. Réti Tamás egyetemi tanár. - számolt be Winkler Csaba, az egyetem sajtótitkára.