





Apáczais siker a SzeptEmber Feszten
Több mint egy évtizedes múltra tekint vissza a Budapesten megrendezett szeptemberi gasztronómiai ünnep, a SzeptEmber Feszt. Idén, első alkalommal, a vendéglátó képzést folytató iskolákat is meghívták a nemes versengésre.
Városunkat a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar csapata képviselte. A megmérettetésre tizenkét csapat nevezett, az ország különböző régióiból.
Szoros küzdelemben a III. éves turizmus-szálloda szakos, Apáczais trió hódította meg a dobogó legfelső fokát. A zsűri külön kiemelte a népi konyha hagyományainak megújítását, és a szabadtéren megvalósított precíz technológiai megoldást.
Az aranyérmes étel: Rókagombával bolondított szegfűgombás gidapörkölt, öreglebbencs-felfújttal. A győztes csapat tagjai: Füredi Ildikó, Rasek Anna,