Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Aranyérem Győrnek

A Győrben rendezett sportlövő Európa Bajnokság aranyérmét vehette át Borkai Zsolt polgármester, aki úgy fogalmazott, ez az érem a győrieket illeti…

 

A pénteki városi közgyűlés egy rögtönzött ünnepséggel indult, mielőtt a képviselők a napirendekre tértek volna, Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára kapott szót. Mint mondta, két évvel az első Győrben rendezett EB után ismét városunkba jött a sportág európai elitje. A 2018-as Sportlövő Légfegyveres 10 méteres Európa Bajnokság nagy sikert hozott, hiszen a kitűnő szervezésnek köszönhetően egy magas színvonalú versenyen rekord számú, 48 ország több mint 700 versenyzője mérette meg magát. Az eseményre érkező vendégek 5200 vendégéjszakát töltöttek a városban, hozzájárulva Győr idegenforgalmához, sportturizmusához is.

 

A főtitkár köszönetet mondott az önkormányzat és a magyar állam támogatásáért, a győri szervezők felkészültségéért, a több mint száz önkéntes munkájáért. Hozzátette, győri sikereknek is örülhettünk, hiszen Boros László és Sike József is bronzérmet szerzett. Az eseményen egyébként a teljes európai elnökség is jelen volt, s az európai szövetség kiemelkedőnek minősítette a győri szervezést. Sinka László a szövetség köszöneteképpen az EB aranyérmét adta át Borkai Zsoltnak.

 

„Köszönöm az elismerést az egész város nevében, hiszen ez az aranyérem nem elsősorban a polgármestert, hanem a győrieket illeti, rengetegen tesznek azért, hogy a város hagyományosan magas színvonalú nemzetközi eseményeket rendezzen.” – reagált a díjra Borkai Zsolt. Mint mondta, a szövetséggel kitűnő kapcsolatot ápol Győr, s a város feltett szándéka, hogy a jövőben is minden évben otthont adjon nemzetközi nagy eseményeknek. Ezek a versenyek a különböző sportágak, köztük a sportlövészet népszerűsítéséhez is hozzájárulnak, a versenyzők pedig jó hírét viszik a városnak.