Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Átadták a Kitaibel-díjat

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából pénteken adták át a győri városházán a Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérmet. Az ünnepségen dr. Sík Sándor, a Városstratégiai Bizottság elnöke köszöntőjében Kitaibel Pál érdemeit emelte ki. A győri önkormányzat ő tiszteletére, 1999-től adományozza a róla elnevezett emlékérmet annak a személynek, vagy szervezetnek, cégnek, aki az elmúlt időszakban a legtöbbet tett a város környezetének védelméért. A díjat idén Szekeres György, a győri polgármesteri hivatal környezetvédelmi referense vehette át. A városházán dolgozó szakember a környezetvédelem különböző területein végzett több évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért, Győr környezetvédelmi programjainak megvalósításában történő közreműködéséért, a szakmai rendezvények szervezésében, a környezetvédelem oktatásában kifejtett tevékenységéért vehette át az elismerést. Részt vett többek között az Unesco Bioszféra programjában, a Madarak és Fák Napja programok megszervezésében, valamint a hulladékkezelés, a hulladékgazdálkodás bevezetésének terén végzett kiemelkedő munkát.

 

Szekeres György megköszönve az elismerést felidézte, negyedszázada dolgozik a környezetvédelem területén. Amely egy nagyon fiatal tudomány, például a világnapját is csak 1972 óta tartjuk számon. A környezetvédelem rendkívül dinamikus, gyorsan fejlődik, változik. A környezetvédelmi problémák, gondok, önmagukban nagyon nehezen kezelhetők, szükséges figyelembe venni a gazdasági, a szociális érdekeket és szempontokat is – hangsúlyozta a díjazott. Az elmúlt évtizedekben a szakemberek azon dolgoztak, hogy a környezetvédelem eredményei, értékei beintegrálódjanak más tudományok, más szakterületek eredményeibe, értékeibe, és ezáltal a döntéshozatali mechanizmusba. A jövőben ezektől az eredményektől várják hogy megváltozik a szemlélet, megváltozik az értékrend, ezek hozzák meg az igazi eredményeket - hangsúlyozta Szekeres György.

 

Az ünnepségen műsort adtak a Liszt Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.