Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Átadták a Virágos Városunk Győr környezetszépítő verseny díjait

Az önkormányzata az idén is környezetünk szépítésére hívta a győrieket. A legszebb portákat csütörtökön díjazták…

 

A „Virágos Városunk Győr” környezetszépítő versenyt immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a város családi ház, társasház, illetve lakásszövetkezeti lakótömb, erkély és üzletek teraszai kategóriákban, amelyre több mint félszáz jelentkezés érkezett.

 

A díjátadón Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, a lakosság részére ingyenes egynyári virág akciót is hirdetett az önkormányzat, melyre több mint 250-en jelentkeztek, így 5000 tő egynyári virágot osztottak ki, ahogy a nemzeti színű zászlóadományozás is újszerű kezdeményezés volt, s több mint 600 zászlóra érkezett igény. A Győr-Szol Zrt. az idén több mint 110 ezer palántát ültetett ki a közterületekre, zöldterületek, körforgalmak, szökőkutak újultak meg. Ehhez a környezetszépítéshez járul hozzá a lakosság aktív részvétele is.

 

A zsűri a sok szép porta közül azokat részesítette előnyben, ahol a gondozott környezetben a praktikussági szempontok domináltak a kert kialakításban és láthatóan a lakók, a család, a lakóközösség kényelmét, életvitelét szolgálták. De a virágosítás mellett külön értékelték a környezetvédelmi szempontokat előtérbe helyező megoldásokat, például a komposztálást, szelektív hulladékgyűjtést.

 

A kategóriák legjobbjait értékes nyereményekkel díjazták. Családi ház kategóriában az első helyezett 150.000 forint, a második 125.000, míg a harmadik helyezett 100.000 forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodik. A Társasház/ Lakásszövetkezeti lakótömbök, illetve az üzletek teraszai esetében az utalványok értéke 300.000, 250.000 és 200.000 forint, míg erkély kategóriában 75.000, 50.000 és 25.000 forint. A kategóriák 1.-3. helyezettei „Virágos Városunk Győr 2018” tábla kihelyezésére jogosultak. A díjazottak a vásárlási utalványokat kertészeti eszközök, anyagok, növények beszerzésére fordíthatják.

 

Családi ház kategóriában az első helyezett lett Budai Tiborné, második Dóra Sándorné, míg a harmadik Ratovszky Jánosné. Különdíjat kapott Bukó István. Társasház/ Lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában az Ikva u. 15 – 21. sz. társasház végzett az élen, majd a Magyar u. 11 – 13. sz. és a Barátságpark Lakásszövetkezet, Földes Gábor u. 8/A – B következett. A különdíjas a Nagysándor József u. 7/B lett. Erkély kategóriában Bakó Beáta, Vinczéné Z. Gyöngyi és Kovács-Gaál Anna a dobogós díjakat, míg Szabó Istvánné a különdíjat vehette át. Az üzletek teraszai esetében a Margaréta Virágüzlet az első, a Pálffytália étterem a második, míg a Matróz Dunaparti Kisvendéglő a harmadik helyet szerezte meg, míg a Horváth Kert a különdíjjal gazdagodott.

 

A versenybe benevezett és a zsűri által értékelt összes jelentkezőnek a szervezők emléklappal köszönték meg a versenyben való részvételt.