Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Átadták a Virágos Városunk Győr környezetszépítő verseny díjait

Az önkormányzata az idén immár 13. alkalommal hívta környezetünk szépítésére a győrieket. A legszebb portákat kedden díjazták…

 

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő versenyt a város családi ház, társasház, illetve lakásszövetkezeti lakótömb, erkély és üzletek teraszai kategóriákban hirdette meg, amelyre több mint félszáz jelentkezés érkezett.

 

A díjátadón Borkai Zsolt polgármester elmondta, hogy idén is meghirdették a lakosság részére az ingyenes egynyári virág akciót, melyre több mint 300-an jelentkeztek, akiknek 6000 tő egynyári virágot osztottak ki. Kitért arra is, hogy a város kiemelten kezeli a közterületek állapotának javítását, a köztisztaságot, a virágosítást – az idén 110 ezer palántát ültettek el a Győr-Szol Zrt. munkatársai, az önkormányzat pedig évente ezer új fát ültet városszerte. Radnóti Ákos alpolgármester hozzátette, szépülnek a zöld övezetek, a körforgalmak is, új öntözőrendszereket telepítettek sokhelyütt, és újszerű megoldásokat is alkalmaztak a város zöldebbé varázsolása érdekében.

 

A kategóriák legjobbjait értékes nyereményekkel díjazták. Családi ház kategóriában az első helyezett 150.000 forint, a második 125.000, míg a harmadik helyezett 100.000 forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodott. A Társasház/ Lakásszövetkezeti lakótömbök, illetve az üzletek teraszai esetében az utalványok értéke 300.000, 250.000 és 200.000 forint, míg erkély kategóriában 75.000, 50.000 és 25.000 forint. A kategóriák 1.-3. helyezettei „Virágos Városunk Győr 2018” tábla kihelyezésére jogosultak. A díjazottak a vásárlási utalványokat kertészeti eszközök, anyagok, növények beszerzésére fordíthatják.

 

Családi ház kategóriában Harsányi Attila végzett az élen, akit Szabó Árpádné és Tóth Orsolya követett. A társasházak között a Szőnyi Márton u. 31-33. lett az első, a második helyet megosztva a Kodály Zoltán u. 34-36-38. és a Kodály Zoltán u. 34-44. kapta, míg a harmadik az Ikva u. 15-21. lett. Erkély kategóriában dr. Szűcs Lívia – dr. Süke András, Borbély Tamás, Takács Jenőné a sorrend, míg az üzletek teraszai közül a Pálffy Étterem, a Margaréta virágüzlet és a Horváth-kert vendéglő állhatott dobogóra.

 

A versenybe benevezett és a zsűri által értékelt összes jelentkezőnek a szervezők emléklappal, dísznövénnyel köszönték meg a versenyben való részvételt.