Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Átadták az Erzsébet ligeti Óvodát

Nem csak megújult, de kilencven férőhellyel bővült is az óvoda, amely így a Magyar utcai tagóvoda épületét is kiváltotta.

 

„Az intézményeink folyamatos felújításával igyekszünk gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt huszonegyedik századi körülményeket teremteni.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester. Hozzáfűzte, a saját forrás mellett állami segítséggel és uniós pályázati lehetőséggel zajlik ez a folyamat, amit az önkormányzat a jövőben is folytat.

 

„Gyermekek és szülők egyaránt nagyon szeretik ezt az óvodát, amely az itt folyó szakmai munkát dicséri. A felújítás révén ez a szakmai munka vált még magasabb színvonalúvá, a környezet a gyerekek számára még otthonosabbá.” – emelte ki Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő. Mint mondta, a győri önkormányzat nagyon jó utat választott, amikor az intézményei megújítása mellett döntött.

 

„A város ezen részén számos közintézmény működik, köztük bölcsődék, óvodák, iskolák, orvosi rendelők, ezért a felújítási program nem csak a városrészben élők, de általában véve a győriek számára is fontos.” – tette hozzá Kovács Tamás a terület önkormányzati képviselője. Az óvodában dolgozók nevében Kántor Istvánné óvodavezető köszönte meg a fejlesztést. Mint mondta, a tervezés és a kivitelezés során is sok segítséget kaptak, és kéréseiket beépítették a megvalósításba. Az új épület nem csak szebb lett, de olyan funkciókkal bővült, amely nagy segítséget nyújt nevelő munkájuk során. Ilyenek például a foglalkoztató és egyéni fejlesztő szobák, amelyek révén a sajátos nevelési igényű gyerekek fejlesztését még jobban tudják szolgálni. Megújult a tornaterem, az udvar, az új építésű részt minden fogyatékosságra kiterjedően komplex akadálymentesítéssel látták el. Az eszközbeszerzés az óvodai nevelést segíti, a projekt hozzájárul a településen élő hátrányos helyzetű, valamint halmozottan hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek megkülönböztető elhelyezésének megszüntetéséhez, az integrált oktatás megvalósításához is.

 

A Magyar Utcai Tagóvoda korábban a Győri Mosolyvár Óvoda tagóvodájaként működött. Az átszervezés után a Magyar utca 1. számú épület óvodai feladat-ellátási hely funkciója megszűnt, az itt működő három óvodai csoport az Erzsébet Ligeti Óvodába került át. Az Erzsébet Ligeti Óvodában végzett kétszintes épületbővítésnek köszönhetően a férőhelyek száma kilencvennel (254-ről 344-re) nőtt, csoportjainak száma hárommal (9-ről 12-re) bővült.

 

Az átszervezést az indokolta, hogy a Magyar Utcai Tagóvoda épülete és udvara nem biztosított optimális feltételeket az óvodai nevelés magas színvonalú ellátására. A játszóudvar mérete és minősége sem volt megfelelő. A Magyar Utcai Tagóvodába járó gyermekek és szüleik számára ez nem okozott nagy terhet, hiszen az Erzsébet Ligeti Óvoda a Magyar Utcai Tagóvoda épületével szemben található. Az átszervezés során a Magyar Utcai Tagóvoda valamennyi óvodapedagógusa és nevelő-oktató munkát segítő alkalmazottja az Erzsébet Ligeti Óvodába került át, tehát a gyermekeket szeptember 1-jén a megszokott nevelőik fogadták a felújított Erzsébet Ligeti Óvodában. A beruházás közel 375 millió forint TOP-os támogatást élvezett, az önkormányzati forrás közel 40 millió forint volt.