Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Átadták az olimpiai ösztöndíjakat

Az idén első ízben tíz fiatal győri sportoló vehette át a város sport-ösztöndíját, amellyel az önkormányzat a sikeres felkészülést segíti…

 

A támogatásról szóló szerződéseket Borkai Zsolt polgármester ünnepélyes keretek között adta át a szeptemberi közgyűlés elején. Mint mondta, azokat a megállapodásokat írják alá az ülés előtt, amelyek a Tokiói Olimpiai és Paralimpiai játékokra eséllyel kvalifikáló győri sportolók nyugodt felkészüléséhez biztosítanak pénzügyi támogatást.

 

A győri önkormányzat olimpiai reménységek ösztöndíját vehette át Szentes Bence a GYÚSE úszója, Sipőcz Richárd a SZESE judósa, Fehér Nóra a GYAC tornásza. Az atlétikát képviseli Sorok Klaudia a Bercsényi DSE-ből, a kajak-kenut Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső és Erdőssy Csaba István a GYVSE-ből, míg az evezést Pető Zsolt (paralimpiai versenyző), Szlovák Rajmund és Szabó Bence a GYAC képviseletében.

 

„Nagy segítség ez számomra a felkészülésemben, hiszen ez idáig még soha nem részesültem ilyen jellegű ösztöndíj-támogatásban.” – válaszolta kérdésünkre Sipőcz Richárd, akit a tavalyi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyik fiatal nagyköveteként ismerhettünk meg, és az EYOF aranyérmes judósaként zárhattunk a szívünkbe. Érdeklődésünkre azt is elmondta, keményen dolgozik, és mindent meg fog tenni azért, hogy ott legyen a nagy olimpián is, amit fiatal versenyzőként hatalmas kihívásnak tart.

 

Az ösztöndíjprogram elindításáról egyébként Borkai Zsolt polgármester javaslatára a júniusi közgyűlés döntött. Az előterjesztésben szerepelt, hogy az újkori olimpiák történetében mintegy negyven győri olimpikon sikeres olimpiai szereplése és a 2017. évi Nyári Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezése is olyan alapokat, olimpiai hagyományokat jelent, amelynek révén Győr sportos jövőjének elősegítése kötelesség.

 

Ennek értelmében az önkormányzat a helyi sportolóit az olimpiai részvétel megszerzésében a „Győri Olimpiai Reménységek Ösztöndíj” programmal támogatja és ösztönzi. Az ösztöndíj a zavartalan felkészüléshez, kvalifikációs versenyeken való részvételhez járul hozzá.