Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Átépítéssel rendezik a közlekedést a Bem tér déli oldalán

Faltól falig átépítik a Bem tér Zrínyi út, és a park nyugati oldala közti utcaszakaszt. A kétoldali parkolással és kétirányú forgalommal megújuló utca decemberben készül el…

 

„A Bem téren mindig történik valami.” – kezdte tájékoztatóját dr. Dézsi Csaba András, a terület önkormányzati képviselője, aki kifejtette, a park folyamatos fejlődésen ment keresztül – múlt héten például a rekortán futópályát avatták fel –. így az nem csak a környék zöld tüdeje, de az itt élők aktív kikapcsolódásának színtere is. Kiemelte, az út átépítésének megkezdését több éves előkészítés előzte meg, mert a lehető legoptimálisabb megoldást keresték, amivel az áldatlan parkolási és közlekedési állapotokat szeretnék orvosolni, de úgy, hogy a meglévő faállományt a legkevésbé érintse az átalakítás. Hozzátette a jövőben is keresik a lehetőségét, hogy a fejlesztés végig a park körül megvalósuljon, hogy az itt élők közlekedése, autójuk leparkolása ne jelentsen gondot.

 

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője kifejtette, a Bem tér és környéke az egyik helyszín Nádorvárosban, ahol jelentősen kimutatható a parkolóhelyek hiánya, mely párosul a rossz minőségű útburkolattal. A probléma rendezése érdekében 2012-ben egyirányúsították a Bem tér nyugati oldalán lévő utat, rendezve így az egyik csomópont beláthatóságát, illetve az új forgalmi rend bevezetésével az út mindkét oldalán lehetővé vált a parkolás. Most a déli útszakasz szélesítése történik meg, így lehetőség nyílik a kétoldali párhuzamos parkolók építésére, a kétszer három méteres forgalmi sávok kialakítására. Összesen 47 parkoló épül, így a jelenlegi parkolóhelyeken túlmenően mintegy 25 autóval több tud szabályosan megállni. Megújul az úttest és a járda is, a légkábeleket földkábelre cserélik, elbontják a meglévő faoszlopokat és megújul a közvilágítás is.

 

A felújítás miatt a Bem tér déli oldalát lezárják a forgalom elől, csak a célirányú forgalom hajthat be a Zrínyi út felől. A 45 millió forint értékű beruházás kivitelezése várhatóan december elejéig tart, addig kérik a lakók türelmét és megértését.