Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Átépítik a kereszteződést

A közeli Gárdonyi iskola miatt sok gyerek is használja a gyalogátkelőhelyet, többek között az ő biztonságuk érdekében alakítják át a Bartók Béla – Attila utca kereszteződésénél található átkelőt…

 

„A Bartók Béla utca mindkét oldalán jelentős a gyalogosforgalom, és ebből az irányból is sok diák érkezik a Gárdonyi iskolához.” – indokolta a beavatkozást dr. Dézsi Csaba András a terület önkormányzati képviselője. Mint mondta, az iskola megközelítését a Baross hídnál már biztonságossá tették, ahol nagyon hosszú szakaszon kellett az úttesten tartózkodni a gyerekeknek az átkelésnél.

 

Az Attila utcai csomópontnál is hasonló a helyzet, mintegy 12 métert kell megtenni a gyalogosoknak az úttesten, hogy átérjenek egyik oldalról a másikra. Ezen az állapoton változtat a győri Útkezelő Szervezet, az úttest mindkét oldalát leszűkítik – így a gyalogosok a jövőben csak 7,5 méter hosszan tartózkodnak az úttesten. A csomópont megvilágítottságán is javítanak kiemelt megvilágító lámpatesttel, LED fényforrással és sárga villogó berendezéssel. Az átalakítást követően a csomópont rossz burkolatát is kijavítják, új aszfaltburkolattal látják el a kereszteződést és környezetét. – tudtuk meg Prédl Antaltól, az Útkezelő Szervezet vezetőjétől.

 

A kivitelezés október 17-én kezdődik, amely jelentős forgalomkorlátozással jár az elkövetkező hetekben: a Bartók Béla úton félpályás lezárás mellett zajlik majd a munka az Attila utcánál, de a kétirányú forgalmat szűkített sávokon biztosítani fogják az első két hét során. Az Attila utcát lezárják kedd reggel 08.00 órától a Bartók Béla útnál, tehát az Attila utcának a Bartók Béla út és Corvin utca közötti szakasza kétirányú lesz. A csomópont környezetében megállási tilalmat rendelnek el, kérik a közlekedőket, hogy erre fokozottan figyeljenek oda parkolás idején. A kivitelezés várhatóan egy hónapot vesz igénybe.