Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Az alpolgármester a zárszámadásról

Az alpolgármester hangsúlyozta, a közgyulés a beszámolót ellenvélemény nélkül egyhangúlag fogadta el. A „szabad pénzmaradvány” terhére összességében több mint 150 millió forintot osztottak szét, elsősorban a saját intézményeink között.

A felosztott tételek között szerepel a győri közlekedés korszerusítési programjára 80 millió forint, oktatási, kulturális, egészségügyi és szociális intézmények, létesítmények felújításával, karbantartásával összefüggő kiadásokra 12,650 millió forint.

A Honvéd ligeti épületben a tuzvédelmi előírásoknak megfelelő menekülési útvonal kiépítésére ötmillió forint, a Barokk esküvő megrendezési költségeihez hozzájárulás három millió forint, labdarúgás utánpótlás neveléssel összefüggő kiadások támogatása ötmillió forint.

Az intézmények muködtetésével összefüggő, az év során felmerülő alapvető üzemeltetési költségtöbbletek ellentételezéséhez (céltartalék) 102,975 millió forintot különítettek el.

Simon Róbert zárásként elmondta, a város a tavalyi évben eredményesen és takarékosan gazdálkodott, és ezt az utat kívánják folytatni.

Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester visszautalt a csütörtökön tárgyalt Autopolis programmal kapcsolatos témára. Kifejtette, a munkaadói szövetségek, az önkormányzat és az egyetem között létrejött együttmuködés keretében az érintett felek a napokban az egyetemen tanácskoztak, ahol érintették a pólusprogram kérdését is. Hozzátette, a szakemberek a közgyulési előterjesztésben is szereplő célokat tárgyalták.

A másik fontos téma a Széchenyi tér felújítása volt. Az alpolgármester beszámolt arról, hogy hétfőn délelőttre az érintett felekkel hívtak össze egy egyeztetést, ahol konkrét tárgyalásokat kezdenek a tér jövőjét illetően, többek között a múzeum, muemlékvédelem, a városháza szakembereinek bevonásával.

Kapcsolódó cikk:  A csütörtöki közgyulésről