Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Az Esély képzési programja

Uniós támogatással indította képzési programját a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató győri Esély Közhasznú Nonprofit Kft.

 

Az önkormányzati tulajdonú szervezet 132 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztat. Nagyobb részük rokkant ellátásban részesül, őket tartós támogatás mellett alkalmazzák, míg kisebb részük rehabilitációs ellátásban részesül, ők tranzit státuszúak. A program célja is az, hogy az ő esélyeiket javítsák a nyílt munkaerő piacon való elhelyezkedésben.

 

Az önkormányzat fontosnak tartja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását, és azt a törekvést is, hogy közülük minél többen tudják megállni a helyüket a munkaerőpiacon. A város ezért folyamatosan segíti az Esély Kft. munkáját, amely immár 33 éve tölti be küldetését Győrben - fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester a projekt nyitó konferenciáján.

 

Az Esély Kft által elnyert több mint 27 millió forintos, önrész nélküli TÁMOP-os támogatás az elhelyezkedés esélyeinek növelését, az egyéni kompetenciák fejlesztését szolgálja, amely alkalmassá teheti a programban résztvevőket a munkafolyamatok betanulására, begyakorlására. – tájékoztatott a programról Farkasné dr. Lukácsy Zita ügyvezető igazgató, aki hozzátette, a projekt megvalósításához korszerű, megfelelő informatikai eszközökkel is felszerelt oktatótermet alakítottak ki, kiválasztották a képzőket és a képzésben résztvevőket, megkötötték az együttműködő partnerekkel a szükséges szerződéseket, és összeállították azt a 14 modult, amelyet az október 31-ig tartó 336 órás képzés tartalmaz. A megváltozott munkaképességű munkavállalók a program során olyan témákban mélyíthetik el ismereteiket, mint a személyiségfejlesztés, kommunikáció, konfliktuskezelés, társadalmi reintegráció, mentálhigiénés gyakorlatok, vagy a munkahelykeresés, amelyek egytől-egyig munkaalkalmasságukat erősítik majd.