Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Az év utolsó nyílt regionális civilnapját tartják meg Győrben!

Régiónkban széles társadalmi körben értékes kezdeményezések valósulnak meg az MFPÉE kezdeményezésében és szervezésében.

Értékes tárgyaláson vett részt Országbíró Zoltán Regionális Közigazgatási Civil Főkoordinátor Svédországban, ahol a szórvány magyarság helyzetéről és hazai kapcsolaterősítéséről esett szó a Nyugat-Európában élő magyarság szervezetének vezetőségével.

Az MFPÉE elnöksége kezdeményezésére a szakminisztérium felé is érdemben tájékoztatva Országbíró Zoltán parlamenti bizottsági és régiós indítványára regionális kísérlet jött létre a komplex kistelepülési rákszűrések megvalósítására.

Polgármesterek mellett civil szervezetek vettek részt a lakosságért indított akcióban, ahol a Regionális Közigazgatási Hivatal, a Regionális ÁNTSZ partnerként állt ki az egészségügyi prevenciót  megvalósító kezdeményezésért.

A lakosság igen magas részvétellel fogadta és szükségesnek tartja a komplex rákszűrések kistelepülésekre történő kitelepülését.

Együttműködésre várja a regionális civilkoordinátio MFPÉE társadalmi szervezete azon régióban lévő kistelepüléseket,kisebbségi önkormányzatokat ahol fontos  feladat a lakosság egészségi állapotának megőrzése. Hédervár és Dunasziget után Kajárpécen kerül sor megelőző komplex rákszűrésre.

Várjuk azon polgármesterek részvételét Vas megyéből, Zala megyéből,Győr-Moson -Sopron megyéből civilkoordinátiós napon akik falujukban szeretnék tavasszal a kitelepülő megelőző komplex rákszűrést!

Civilszervezetek fordultak a régióban élő elszegényedett gyermekek ügyében a regionális civilkoordinátióhoz. A gazdasági válság idején a téma fokozott figyelmet érdemel önkormányzatok és közszereplők részéről. dr.Szűcs Erika miniszter és Országbíró Zoltán parlamenti lobbi szakember hivatalos kapcsolatfelvétele a lakosság nyomására megindult.

A hagyományosnak tekinthető civil érdekvédelmi és érdekérvényesítő civil nyílt napon Országbíró Zoltán Regionális Közigazgatási  Civil Főkoordinátor  várja az érdeklődőket Győrben a megyeháza épületében (Győr, Árpád út.32. kisterem) 2008.november 27.-én 15h-18h között.

A Zala megyei, Vas megyei, Győr-Moson-Sopron megyei lakosok, cégek, önkormányzatok jogsérelmeit és az érdekeik országos megjelenítését a Nyugat-Dunántúli Regionális Permegelőző és Peres Szakértői Iroda fogadja hétköznapokon. (Győr, Bajcsy-Zsilinszky u.42.)

A civil szervezetek tájékoztatása és támogatása az MFPÉE  kitűzőtt célja, érdeklődésükre továbbra is számítunk!
A civilkoordinátio megalapította a régiót tájékoztató online hírlapot.   Nyugat-Dunántúli Régió Online

Bejelentkezés és regisztráció a nyílt napra: euregioerdek06@vipmail.hu
vagy a 06-302-164-102 telefonszámon 2008.november 27.-ig.

MFPÉE Elnökség