Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Az időseket köszöntöttük

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Győr minden évben városi ünnepségen köszönti a szépkorúakat…

 

A győri önkormányzat minden évben kifejezi tiszteletét, megbecsülését azok iránt, akik a hosszú, munkában eltöltött évek után, köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket. A városháza díszterme adott otthont az idei idősek világnapi ünnepségnek, amelyen Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott, sokat tanulhatunk a szépkorúaktól, élettapasztalatuk, bölcsességük az egész társadalom javára válik. Hozzátette, az önkormányzat igyekszik mindent megtenni azért, hogy nyugdíjasaink jól érezzék magukat Győrben. Az Idősügyi Tanács, az idősklubok, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, és valamennyi, a győri szociális szférában dolgozó szakember azon tevékenykedik, hogy az időskor Győrben az életnek egy szép szakasza legyen. Ezt szolgálják az egész évet átívelő programok is. A polgármester azt kívánta az időseknek, hogy érezzék jól magukat családi körben, vagy az idős közösségekben, legyenek minél tovább közöttünk egészségben, aktívan, átadva a fiataloknak az évtizedek során összegyűlt tapasztalatokat. Borkai Zsolt emellett megemlékezett azokról az idősekről is, akik ma már nem lehetnek velünk.

 

A polgármester a világnap alkalmából a város ezüst emlékérmét adományozta Arany Piroskának, Bácsi Györgynének, Bujáki Ferencnének, Csókás Károlynének, Fekete Istvánnénak, Fenyvesi Józsefnek, dr. Horváth Évának, Horváth Juliannának, Huszár Lászlónénak, Lajtai Mihálynénak, Lukács Józsefnek, Nemes Kálmánnénak, Némethné Varjasi Ildikónak, Péczi Máriának, dr. Pottyondy Gábornak, Sághy Miklósnénak, Stummer Jánosnak, Szalai Gyulánénak, Szopkó Ernőnek, Szűcs Istvánnak, dr. Tapolcsányi Józsefnénak, Újhelyi Sándornak és Zsigmond Gyulánénak a közösség érdekében évtizedeken át végzett tevékenységükért.

 

Az ünnepséget Pápai Erika Jászai Mari-díjas színésznő műsora zárta.