Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Az időseket köszöntöttük

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává, amelyhez kapcsolódva az önkormányzat évről-évre városi ünnepségen köszönti a szépkorúakat…

 

„Arra törekszünk, hogy az idős emberek érezzék, hogy mi számítunk rájuk. Nem véletlenül hirdetünk számos olyan programot, amelynek alapja a szépkorúak segítő hozzáállása, az önkéntes nagyi szolgálat, vagy a beszélgető hálózat olyan lehetőségek, ahol az idősek aktívan tudnak segítséget nyújtani másoknak.” – mondta köszöntőjében Borkai Zsolt. A polgármester emlékeztetett arra, hogy az idősek önkéntesként segítették Győr Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiváljának sikeres megrendezését, és az Európa Kulturális Fővárosa pályázat kapcsán is elmondták véleményüket.

 

Bár ma még nem tudjuk, hogy sikerrel járunk-e a pályázaton – ahogy a polgármester fogalmazott, egy biztos: „Bárhogy is lesz, mi büszkék vagyunk kultúránkra, a pezsgő életű város sokszínűségére. És ehhez a sokszínűséghez Önök is kellenek, és a jövőben is számítunk az idősekre. Bízom benne, hogy Önök is érzik a megbecsülésünket, érzik a fiatalabb generációk tiszteletét, és bízom benne, hogy még nagyon sokáig vallják: Győrben jó idősnek lenni!”

 

Borkai Zsolt az idős közösségekben végzett áldozatos munkájukért a Győri Városháza ezüst emlékérmet adományozott Bárkovics Sándornak, Büki Lajosnénak, Csákány Istvánnénak, Csizmadia Sándornénak, Csonka Józsefnénak, Csuri Jánosnénak, Horváth Károlynénak, Icsey Gyulánénak, Jakus Istvánnak, Judt Lászlónénak, Király Istvánnénak, Kötél Pálnénak, Kulcsárné Jávorka Ildikónak, Litomiczky Károlynak, Lukács Erzsébetnek, Marek Józsefnek, Nagy Sándornénak, Nemes Istvánnénak, Németh Ottónénak, Pelikán Lászlónak, Rubics Istvánnénak, Scheer Istvánnénak, Szabó Lászlónénak, Veszeliné Németh Erzsébetnek.