Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Begyűjtik a lejárt szavatosságú növényvédő szereket

Tisztelt Gazdálkodók !

 

A Földművelésügyi Minisztérium megbízásából a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi  Kamara Megyei Szervezetei a következő hetekben minden megyében felmérik a lejárt szavatosságú, gazdálkodás során már fel nem használható, különféle raktárakban esetleg „elfekvő”  növényvédőszerek mennyiségét.

 

A felmérések befejeztével ezeket a - környezetvédelmi szempontból jelentős veszélyt jelentő – növényvédőszer hulladékokat az FM által erre a feladatra szerződtetett vállalkozások a NMNK által megadott címlista alapján minden megyében  begyűjtik és a vonatkozó rendeletekben leírt módon a megsemmisítőhelyekre elszállítják, ahol ezeket az anyagokat megsemmisítik.

Az összegyűjtés és elszállítás finanszírozását a központi költségvetés biztosítja – a kötelező megsemmisítésre váró szerek elszállításával és megsemmisítésével kapcsolatban a lejárt szavatosságú szerek tulajdonosai felé semmiféle költség nem merül fel!

 

Az akció arra irányul, hogy ezek a lejárt szavatosságú és környezetvédelmi szempontból komoly veszélyt jelentő növényvédőszerek a gazdálkodó tulajdonosok számára költségmentesen elszállításra és megsemmisítésre kerüljenek a vonatkozó előírások betartása mellett!

 

Fentiek alapján a NMNK nevében kérjük a T. Gazdálkodókat, hogy amennyiben a raktáraikban vagy a környezetükben vannak ilyen „elfekvő” növényvédőszerek, jelezzék ezt a környezetükben dolgozó növényorvos kollégák vagy növényvédelmi szaktanácsadójuk  felé – vagy pedig hívják a megyei NMNK hivatalos telefonszámát (0670 – 6277007 ) amelyen ezeket a környezetszennyező és megsemmisítésre váró anyagokat bejelenthetik !

 

Kérem ne felejtsék el az elérhetőségüket ( név-cím-telefon v. email) is megadni azért, hogy az összegyűjtés során a szerződött vállalkozás megtalálja majd Önöket !

Ezeket a bejelentéseket természetesen emailben is megtehetik Kamaránk címén: antalz47@gmail.com

 

A begyűjtés megkezdése előtt minden tulajdonos - akinél ilyen növényvédőszer található és bejelentette – előzetes értesítést kap majd a begyűjtés időpontjáról !

 

Az FM és a NMNK nevében is bízunk abban, hogy ezek a környezetvédelmi szempontból is nagyon veszélyes anyagok minél nagyobb – lehetőleg teljes – mennyiségben begyűjtésre és megsemmisítésre kerülnek !

 

Ehhez kérjük minden Tisztelt Gazdálkodó szíves segítségét !

 

 

Győr, 2017. 10.17.

 

Antal Zoltán elnök

NMNK GyMS Megyei Szervezete