Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Beszámoló a Győri Fórum ifjúsági találkozójáról

Közel 20 fő 9 szervezettől és a győri önkormányzattól vett részt az ifjúsággal, mint kiemelt témával foglalkozó fórumon. Megvitatott témák és gyors konklúziók
összefoglalóan:

FONTOS: A GYŐRI FÓRUM EGY CIVIL TÉR, AHOVA MINDENKITŐL VÁRJUK AZ ÖTLETEKET, JAVASLATOKAT, PROGRAMTERVEKET, INFORMÁCIÓKAT! NYITOTTAK VAGYUNK, CIVILEK VAGYUNK!

Információ - tájékoztatás kérdésköre Vajon hogyan érhetőek el ma a fiatalok (középiskolások, egyetemisták)? Milyen szerepe lehet ebben a civil szervezeteknek (híd a kortárs csoport és az oktatás szakemberei között)? Információ házhoz megy, vagy az "öreg bika technika" (információs csatornák és információs pontok szerepe, muködése, együttmuködése)?

Érdeklődő fiatalok megtalálása és lehetőségek biztosítására az aktivitásra - Hogyan tudjuk kialakítani és fenntartani az aktivitást - miben tud segíteni egy civil szervezet, egy intézmény?

Etikai kérdések - hogyan neveljünk, oktassunk?

A fórumon a Híd Ifjúsági Iroda, a Győri Önkormányzat, a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesülete és a Keret Egyesület ifjúsági tájékoztatás terén kialakítandó együttmuködésének gyakorlati eredményei (pl. szóróanyagok, előadásanyagok terjesztése, web-oldalon történő tájékoztatás segítése). Ide várjuk a többi szervezet kapcsolódását az tájékoztatás hatékonyságának segítése céljából.

A Keret Egyesület az EVS programról és általánosságban a Youth programról rövid tájékoztató anyagot készít, melyek elérhetőek lesznek a Széchenyi Egyetemen, a Híd Irodában valamint az intézményekben. A témában készített előadást pedig szeretnénk felajánlani a középiskolai nyelvtanárok számára, hogy bemutathassák és népszerusíthessék a diákjaik körében.

A Győri Fórummal kapcsolatos információk a www.keret.hu oldalon érhetők el.