Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

BL: Kettős győzelemmel a legjobb négy között

Bár a hazai hat gólos siker után szinte mindenki továbbjutásra számított, Görbiczék mindezt megfejelték az idegenbeli győzelemmel. A Győr már a mérkőzés elején megmutatta, nem az a célja, hogy kevesebbel kapjon ki, mint amennyivel itthon nyert. A lányok szenzációsan játszottak, és negyed óra elteltével már idegenben is hat góllal vezettek (10-4).

Az ETO-ból mindenki nagyszeruen teljesített, és a norvégok nem találták a győri támadások ellenszerét. Bár a hazaiak a játékrész végén feljöttek, a félidőben még mindig az ETO vezetett két góllal. (14-12).

Ha a szurkolók aggódni kezdtek volna a szünetben, hogy a két csapat között tovább olvad a különbség, a zöld-fehérek hamar megnyugtatták őket. A második felvonás elején ismét állva hagyták a Larvikot, és újra hat gólra duzzadt az előny (18-12).

A győriek egy percre sem adtak esélyt a norvég sztárcsapatnak, egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ki lesz a győztes. A kérdés csak annyi volt, mekkora lesz a különbség. Bár a második félidő során volt hét gól is a két csapat között, a végén 27-23-as győzelemnek örülhetett Róth Kálmán csapata.

Az ETO KC nagy tettet hajtott végre, hiszen csodálatos játékkal, és kettős győzelemmel búcsúztatta a végső győzelemre is esélyesnek tartott Larvikot. A Győr történelme során először jutott be a BL elődöntőjébe, amelynek sorsolását kedden rendezik. Az ETO-n kívül az osztrák Hypo Niederösterreich, a dán Slagelse és az orosz Lada Toljatti jutott az elitbe.

A magyar csapatok közül a győrieken kívül még a Fradi örülhetett, hiszen a KEK-ben 28-19-re verte a Gudmét.
Kiesett viszont a Dunaferr és a Debrecen is az EHF-kupából, miután az előbbi csak négy góllal nyert a spanyol Elda ellen (az első meccsen hattal kapott ki), az utóbbi pedig csak eggyel az Ikast ellen (az első meccsen kettővel kapott ki).