Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Bővült a Bercsényi ligeti játszótér

Az újvárosi rehabilitáció keretében létrehozott pihenőparkot újabb játszóeszközzel bővítették.

 

„Napjainkban számos nagyberuházás zajlik városunkban, ám emellett az önkormányzat kiemelt feladata a lakókörnyezetek fejlesztése is. Az újvárosi szociális városrehabilitáció keretében létrehozott Bercsényi ligeti pihenőparkot ezért folyamatosan fejlesztjük, korábban itt ültettük el a városi faültetési program első fáit, most pedig a játszóteret bővítettük tovább, mintegy 9,5 millió forintból.” – mondta el Fekete Dávid alpolgármester a városrész egyik képviselője.

 

Szeles Szabolcs a terület másik önkormányzati képviselője hozzátette, a környéken jelenleg is olyan fejlesztések zajlanak, amelyek fokozatosan adják vissza Sziget és Újváros régi fényét. Ebből a szempontból a Bercsényi liget egy szimbolikus hely, hiszen a korábban elhanyagolt terület ma már egy kedvelt találkozási pont a két városrész határán.

 

Sági Géza a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója kifejtette, korábban ez a terület a Rábca medre volt, ezért találták indokoltnak, hogy a parkba egy hajót formázó összetett játszóeszközt helyezzenek el. Hozzátette, a Győr-Szol Zrt. az idén több mint kétszázmillió forintot fordított parkok, játszóterek, közterek szebbé, jobbá tételére, ennek újabb eleme a Bercsényi ligeti beruházás.