Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Buszjárat Nagymegyer és Győr felfedezésére

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” keretében, Nagymegyer Város Önkormányzatával közösen valósította meg a „Nagymegyer - Győr menetrendszerű retúr buszjárat kialakítása az idegenforgalom és a foglalkoztatottság támogatása céljából” (HUSK/1101/2.3.2/0140) c. projektet, amely 2015. június 30-án sikeresen lezárult. A projekt összköltségvetése 518 220 EUR volt, amiből Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 51 170 EUR-ral gazdálkodhatott. Ez 85%-os ERFA és 10%-os hazai támogatást, valamint 5%-os önrészt jelentett.


A több mint két évig tartó projekt elérte átfogó célját; a közös szlovák-magyar határ menti térség elérhetőségének és információáramlásának javítását.


A projekt elsősorban a két település között ingázók (diákok, munkavállalók), valamint a turisták növekvő számára reagálva a közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának fejlesztését tűzte ki célul.


A projekt eredményeképpen jelenleg napi 6 menetrendszerinti buszjárat közlekedik a két város között. A projekt fenntartási időszakában a buszjáratokat Nagymegyer Város Önkormányzata üzemelteti.


A Nagymegyer Város Önkormányzata által beszerzett 2 db IVECO típusú autóbusz 43 utas szállítására alkalmas, mozgáskorlátozottak számára is hozzáférhető. A projekt eredményeképpen 2 újonnan kialakított munkahely is létrejött Szlovákiában.


Győr városában Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által beszerzett és a Mátyás király téren, valamint a Híd utcában kihelyezett 2 db digitális utastájékoztató oszlop a buszokba beszerelt fedélzeti számítógéppel kommunikálva kijelzi a buszok érkezési idejét. Az Önkormányzat emellett a közös menetrend kidolgozásában és az új buszjárat népszerűsítésében is részt vett.