Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Buszváltozás

Az ÉNYKK Zrt. tájékoztatja utasait, hogy 2017. június 16-tól (péntektől) kezdődően az alábbi változásokra kerül sor Győr helyi autóbusz-közlekedésében.

 

A bácsai vonalcsoporton a mellékelt új menetrend kerül bevezetésre, melynek főbb elemei a következők:

  • A 10-es (Városközpont – Víziváros – Bácsa) autóbuszvonal forgalmát a módosított útvonalú 7003 (Győr –) Vámosszabadi – Nagybajcs – Vének – Győr, 7004 Győr – Vének – Nagybajcs – Vámosszabadi (– Győr), 7005 Győr – Nagybajcs – Vének viszonylatú regionális autóbuszjáratok látják el, a jelenlegi 10-es járatoknál sűrűbben. A járatok a Révai Miklós utca helyett a Hunyadi utcai helyközi autóbusz-állomásról indulnak, ezért a Városháza és a Gárdonyi Géza utca megállóhelyeken nem állnak meg, illetve a Szent István út, Iparkamaránál és az Árkád üzletháznál a helyközi járatoknak megfelelően állnak meg. Az autóbuszok az új bácsai úton a 10-es vonal valamennyi eddigi megállóhelyén, továbbá a Gát utca, a Bácsa, posta és a Bácsa, vámosszabadi elágazás megállóhelyeken is megállnak. A fenti regionális járatok Győr, autóbusz-állomás és Bácsa, vámosszabadi elágazás között helyi díjszabással igénybe vehetők.
  • A 11A vonal megszűnik, helyette a 11-es autóbuszok csúcsidőben  sűrűbben közlekednek.
  • A korábban ideiglenes jelleggel (a Szövetség utca lezárásának időtartamára) létrejött 11Y vonal a pozitív visszajelzések eredményeképpen továbbra is üzemel, bár némileg csökkentett járatszámmal.
  • A Bácsáról naponta 23.05 órakor induló utolsó 11-es autóbuszjárat a Honvéd ligetnél 23.24 órakor átszállási lehetőséget biztosít a Hegyeshalom felől 23.10 órakor, Budapest és Komárom felől 23.16 órakor beérkező utolsó személyvonatokhoz Adyváros és Marcalváros felé. Az autóbusz a Malom ligettől azonban csak igény esetén közlekedik tovább: amennyiben az autóbusz a Malom ligetnél vagy azután kiürül, az autóbusz a garázsba közlekedik.

 

További változások:

  • Csatlakozás biztosítása miatt a Révai Miklós utcából 21.20 helyett 5 perccel később, 21.25 órakor indul 5-ös autóbuszjárat Kismegyerre naponta.
  • A Fehérvári út külső szakaszát kiszolgáló 27-es számú autóbuszvonalon új utazási lehetőségként munkanapokon (hétfőtől péntekig) reggel 7.06 órakor is lehet utazni a Fehérvári út 206. megállóhelyről a városközpont felé. Megszűnik ugyanakkor a helyi utazási lehetőség az autóbusz-állomásról 12.50 órakor induló, helyi viszonylatban eddig kihasználatlan járaton.
  • A Sokorópátkai úton szabad- és munkaszüneti napokon (szombaton és vasárnap) a városközpont felé közlekedő 34-es autóbuszjárat 4.56 óra helyett 5 perccel korábban, 4.51 órakor, illetve 20.57 óra helyett 7 perccel korábban, 20.50 órakor áll meg.
  • A Koroncói úti telepnél naponta a városközpont felé közlekedő 36-os autóbuszjárat 12.47 óra helyett 5 perccel korábban, 12.42 órakor áll meg, illetve munka- és szabadnapokon (hétfőtől szombatig) az autóbusz-állomásról 11.55 óra helyett 5 perccel korábban, 11.50 órakor indul 36-os járat Ménfőcsanakra.
  • A „Radnóti Miklós utca, Bercsényi liget” megállóhely elnevezése „Olimpiai Sportpark”-ra változik.

 

A részletes menetrendek a www.enykk.hu honlapon és az érintett megállóhelyeken meghirdetésre kerülnek. Új menetrendkönyv várhatóan 2017. szeptember 1-től kerül kiadásra, amely tartalmazni fogja az iskolai időszakra vonatkozó változásokat is.