Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Családi nap és nyári programok a marcalvárosi aluljáróban

Július 19. szombat délután családi napot rendez az OKos hely közösségfejlesztési projekt a Lajta utcai aluljáróban. 13 órától a közönség minden generációjának részvételi lehetőséget biztosító programok lesznek. Lesz családi vetélkedő, a kártyapartik sorában lehet snapszert, UNO-t, pókert is játszani. Előbb Füzi Rozi a nagyobbakkal, később Töreky Zsuzsi a legkisebbekkel rögtönöz majd mesejátékot, ezúttal a világot jelentő deszkák helyett az aluljáró kövén. A délután során fellép lufibohóc, és két óránként buborékparti varázsolja el a közönséget. Folyamatosan lehet kézműveskedni, működni fog a gyereksarok, a könyvcsere és a közösségi kávézó is. A napot a Bridge to you együttes koncertje zárja 18 órától. A programhoz gyermekkönyv- és játékvásár kapcsolódik.


A Szociális Projektinkubátor, Közösségi Akció és Kutatás Alapítvány programjai Mindenkit szeretettel és ingyenesen várnak.


A marcalvárosi aluljáróban működteti közösségi kávézóját az Okos hely közösségfejlesztési projekt. A kávézó hétfőtől szombatig várja látogatóit, szellemiekben is egyre bővülő kínálattal. Már eddig is tartottak könyvbemutatót, születésnapi bulit, bárki játszhat a társasjátékokkal, vagy cseveghet, ismerkedhet a többi látogatóval. A közösségfejlesztő program partnere a Pannnhalmi Bencés Főapátság, melynek Levendula hetek című sorozatához kapcsolódva nyugdíjasoknak szervezett kirándulást az Okos hely.


Az elmúlt négy hétben a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskola 9. osztályt végzett diákjai várták kézműves foglalkozásokkal a vakációzó gyerekeket. A következő hetekben pedig a Kovács Margit Iparművészeti Szakközépiskola és Szakiskola diákjaival folytatódik ez a sorozat, minden hétköznap 10 és 13 óra között várják a gyerekeket.


Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő a közösségi kávézóban tartotta júliusi fogadó óráját. Legújabb kezdeményezésként pedig kiállításokat fognak szervezni. A kicsi kávézóban persze a kiállítások is csak kicsik lehetnek, de az Okos hely munkatársai várják azoknak az alkotóknak a jelentkezését, akik ezen az intim helyen szeretnék bemutatni két-három hétre képeiket, esetleg kisebb tárgyaikat.

 

Az aktuális programokról az Okos hely facebookoldalán ad tájékoztatást.