image
image
image
image
image
image
image
image

Díjazták az EYOF győri résztvevőit

Borkai Zsolt polgármester mindenekelőtt köszönetet mondott a győrieknek azért, hogy barátságos otthont adtak az eseménynek. A külföldi sportolók, hozzátartozóik, s az érdeklődők nagy elismeréssel szóltak a fogadtatásról, még ma is több pozitív visszajelzés érkezik. Hozzátette, egy hazai esemény akkor jó igazán, ha sikeresen szerepelnek a helyi sportolók, ez pedig itt megtörtént, s nem csak a magyar csapat, de azon belül a győri versenyzők is nagyszerűen szerepeltek. Arról is beszámolt, hogy az Európai Olimpiai Bizottság közgyűlésén a győri eseményt mint minden idők legjobb Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválját emlegették.

 

A közgyűlés elején levetítették az eseményt felidéző filmet, majd következhetett a sportolók köszöntése. Elismerésben részesült az atlétika területén elért kiváló eredményéért Lendvai Luca (edzője: Szalóki Richárd, Búza László 3000 m-en 5. helyezett) és Simon Virág Anna (edzője: Farkas Roland, a középdöntő résztvevője volt) A judo sportág területén elért kimagasló teljesítményéért Sipőcz Richárd (edzője: Gyimes Nikolett, plusz 90 kg-ban I. helyezést ért el) és Vida András (edzője: Hatos Zsuzsanna, 55kg-ban csapatban III. helyezett) részesült elismerésben. A kerékpár sportban nyújtott kitűnő teljesítményéért Bajorfi Esztert (edzője: Magyar László, mezőnyversenyen 15. helyezett, az időfutamban 62. helyezett) köszöntötték, ahogy a kézilabdatornát megnyerő női csapat győri tagjait, Afentáler Sárát, Gerháth Kincsőt és Pál Tamarát is (edzők: Kun Attila, Bognár Róbert, I. helyezés). Teniszezőként Jánosi Lucának (szakosztályvezető: Soós Szabolcs, egyéniben bekerült a legjobb 8 közé, párosban a legjobb 16 közé jutott) gratuláltak, a tornasportból Mészáros Krisztofert (edzője: Szűcs Róbert, talaj döntőben 8. helyezett) köszöntötték. Az úszósportban végzett kitűnő munkájáért Pózvai Kiara kapott ajándékot (edzője: Petrov Iván, 4x 100-as gyorsváltóban 3. helyezett, 4x100-as vegyesváltóban II. helyezett).

 

Kiváló sportvezetői munkáért elismerést kaptak a jelenlévő edzők, szakosztályvezetők: Gálos László, Gyimes Nikolett, Hatos Zsuzsanna, Petrov Iván, Soós Szabolcs és Szűcs Róbert.


Bár nem tudott jelen lenni, de elismerésben részesült Kardos Tímea (judo, edzője: Hatos Zsuzsanna, 44 kg-ban II. helyezett), Szilovics Fanni és Varga Emőke (kézilabda, edzők: Kun Attila, Bognár Róbert, I. helyezés), Szirony Dorina (kosárlabda, edző: Gálos László, II. helyezés), Drahota-Szabó Dorka (tenisz, edzője: szakosztályvezető: Soós Szabolcs, egyéniben a legjobb 32 közé került, párosban a legjobb 16 közé jutott), Fajta Péter (tenisz, szakosztályvezető: Soós Szabolcs, egyéniben a legjobb 32 közé, párosban a legjobb 8 közé jutott) és Fehér Nóra (torna, edzője: Draskóczy Imre, egyéniben 8. helyezett, csapatban 4. helyezett) is.

 

A sportvezetők közül nem tudott jelen lenni, de elismerésben részesült Bognár Róbert, Búza László, Draskóczy Imre, Kun Attila, Magyar László és Szalóki Richárd.