Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Dohányfüst-mentes játszótereket!

 A javaslat szerint a győri játszótereken megtiltanák a dohányzást. A közgyűlés hamarosan dönthet a rendeletről…

A Fidelitas győri szervezete a győri játszótereken való dohányzás betiltását javasolja, dr. Somogyi Tivadar alpolgármester pedig felkarolta a kezdeményezést, amelyről akár még februárban rendelet születhet.

Radnóti Ákos a Fidelitas győri elnöke és Fekete Dávid alelnök 2009. január 26-án számolt be a kezdeményezésről. Mint mondták, a város vezetésének programja révén megújultak játszótereink, megszépült környezetük. Az örömteli fejlődés révén azokat egyre többen veszik igénybe. Meglátásuk szerint, ahol gyermekek játszanak, töltik szabadidejüket, oda nem való a dohányzás, hiszen a gyerekek rossz mintát látnak, és egészségüket is károsítják, ezért dohányzásellenes kampányt kezdeményeznek a játszóterek tekintetében.

Mint mondták, az országban néhány helyen már bevezettek hasonló rendelkezést, például Budapest egyes kerületeiben, Pécsett és Hódmezővásárhelyen. Úgy gondolják, ez egy követendő példa, ezért a közgyűléstől a rendelet megalkotását várják. Az ügy előmozdítása érdekében egy levelet adtak át dr. Somogyi Tivadar alpolgármesternek, hogy karolja fel a kezdeményezést.

Dr. Somogyi Tivadar kifejtette, természetesen, mint az egészségügyért felelős alpolgármester az ügy mellé áll. Az alpolgármester hangsúlyozta, a fiatalok egészségnevelése szempontjából is fontos ez az ügy, ezért azt szeretné, ha az a lehető leghamarabb a közgyűlés elé kerülne.

Ígéretet tett arra, hogy megteszi a szükséges lépéseket, amelynek révén akár már februárban a közgyűlés elé kerülhet a rendelet-tervezet. Dr. Somogyi Tivadar reményét fejezte ki, hogy a javaslat széleskörű támogatásra talál a képviselők között.