Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Egyedülálló fitneszpark épül Győrben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának beruházásában, az Audi Hungaria Motor kft. kiemelt támogatásával épül az a teljes egészében magyar fejlesztésű kültéri edzőpark, amely minden korosztály számára komplex mozgáslehetőséget nyújt majd a Barátság Parkban…

 

„Az önkormányzat törekszik arra, hogy a mindennapi mozgás, a sportolás, az egészséges életmód lehetőségei folyamatosan bővüljenek, és, hogy minden korosztály számára hozzáférhetőek legyenek városunkban. A Barátság Park eddig is a győriek népszerű sportparkja volt, de a mostani, egyedülálló fejlesztéssel reményeink szerint még többen választják majd a mozgást a szabadidejükben a szabad levegőn.” – fogalmazott a fejlesztéssel kapcsolatban Borkai Zsolt. A polgármester hozzátette, heteken belül egy olyan komplex kültéri fitneszpark készül el a Barátság Parkban, amely 14 éven felül mindenkinek kitűnő lehetőséget kínál az edzésre, fizikai állapotának javítására. „Az edzőpark létrehozása egy újabb összefogás eredménye. Köszönet a támogatásért az Audi Hungaria Motor Kft-nek. Örömteli, hogy az egyedülálló létesítmény győri fejlesztés. Ez is mutatja, hogy a mozgás szeretete és megszerettetése közös ügyünk, és ez a fitneszpark egy újabb teret ad az egészséges életmód gyakorlásának.

 

„Örömmel tölt el, hogy társadalmi felelősségvállalásunk jegyében Győr városával és más partnerekkel karöltve egy újabb nagyszerű kezdeményezést valósíthatunk meg, hiszen fontosnak tartjuk az egészség megőrzését. Az új edzési lehetőségekkel vonzó alternatívát kínálunk azoknak, akik szívesen sportolnak, töltődnek fel energiával és kapcsolódnak ki a szabadban.” – fogalmazott Axel Schifferer, az Audi Hungaria Motor Kft. pénzügyi ügyvezetője.

 

Radnóti Ákos alpolgármester, adyvárosi önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy a Barátság Park eddig is a város és a városrész egyik büszkesége volt, s öröm számára, hogy egy újabb fejlesztéssel gazdagodik a park, amit nagyon sokan fognak tudni használni, nem mellékesen ingyenesen. Hozzátette, az adyvárosiak rendkívül örülnek annak, hogy a városrészben lehetőség van az aktív és a passzív kikapcsolódásra egyaránt, hiszen a Barátság park a sportolni vágyókat szolgálja ki, míg innen pár percre, a tónál végrehajtott nagyszabású fejlesztéseknek köszönhetően a pihenés is biztosított. Hangsúlyozta, a park környékén új parkolók várják a mozgás szerelmeseit, a Grabo sátor mögött nemrég 47 hely készült el.

 

A park és az eszközök teljes egészében saját fejlesztésűek, amelyhez egy komplex edzésmódszer, az active body system (ABS) is tartozik, ami a különböző izomcsoportok erősítésére, nyújtására, a mozgáskoordináció, stabilizáció fejlesztésére és az állóképesség növelésére kidolgozott edzésmódszer a hozzá kifejlesztett állványzattal és többfunkciós eszközparkkal.

 

Tálos Gergő a Yakuza Fitness Győr egyik tulajdonosa a fejlesztéssel kapcsolatban hangsúlyozta, az általuk kidolgozott koncepció révén az edzőszereket minden 14 év feletti, köztük az idősek is tudják használni, hiszen lehetőség van a gyakorlatok könnyített végzésére. Kiemelte, ezek a gyakorlatok több izomcsoportot is megmozgatnak egyszerre, kiemelten fókuszálnak a törzserősítésre, és végzésükkel számos egészségügyi probléma megelőzhető. Kiemelte, a park használatához egy szoftver is készül, amelynek segítségével megismerhetjük az eszközök helyes használatát, de saját edzéstervet is kidolgozhatunk. A szoftver a későbbiekben a park interaktív terminálján, sőt egy mobilalkalmazáson keresztül is elérhető lesz, és számos további lehetőséget is rejt majd magában.  „Az egyedülálló rendszer először Győrben létesül, és reményeink szerint innen indul világhódító útjára.”

 

A parkba telepített eszközök több ezer különféle gyakorlat elvégzésére adnak lehetőséget. Megtalálható lesz benne egy komplett crosscore állomás, a központi torony pedig 27 edzésállomást foglal majd magában. A teljesség igénye nélkül az eszközök között bordásfal, láberősítésre használható traktorgumi, gömbcsuklós súlyzórúd, lépcső, felülő pad, korlát, fekvőtámasz állomás, medicinlabda dobó trambulin, zászlórúd-húzódzkodó, gyűrűk, mászókötelek szerepelnek. Az eszközök széles köre révén egyszerre akár ötven ember edzését is kiszolgálja a park, akik zsírégető, izomnövelő, rehabilitációs jellegű és állóképesség-növelő feladatokat, valamint ezek kombinációit tudják végezni. Az edzésállomások alá csapadékáteresztő gumi aljzat kerül, így a felület az ízületeket is kíméli.

 

A mintegy 27 millió forintból megvalósuló, 14 éven felüliek által használható kültéri fitneszparkot a Barátság Parkon belül egy külön is elkerített területen alakítják ki. Az edzőpark kiépítése várhatóan három héten belül elkészül. Ebben az időszakban a gépek munkavégzése miatt időszakosan korlátozzák a futópálya, illetve minimális mértékben a külső parkolók használatát, ezért kérjük a lakosság, illetve a parkot használók türelmét és megértését.