Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Egyetemisták VII. Diplomataképző Konferenciája

A hazai egyetemek Hallgatói Önkormányzatainak közel száz külügyese vesz részt a négynapos szakmai felkészítésen. A rendezvény célja, hogy a résztvevők – elsősorban a hallgatói önkormányzatok képviselői és a külügyi bizottságok tagjai - a nemzetközi diplomácia területéről új ötletekhez, tanácsokhoz juthassanak, s érdekes témákról, felkészült előadóktól első kézből halljanak információkat. A helyszín a konferencia terem (konferencia épület, I. emelet). A programok minden érdeklődő számára nyitottak.

A rendezvény-sorozat első előadója március 6-án, kedden 17 órától Igor Szergejevics Szavolszkij, az Orosz Föderáció magyarországi nagykövete, aki „az orosz-magyar diplomáciai kapcsolatok a jelenben, kitekintés a jövőre” címmel tart előadást. 2007 az orosz nyelv éve, s a nagykövet ismerteti az e témához kapcsolódó törekvéseket.

Március 7-én, szerdán 10 órától Habsburg György nagykövet „diplomácia az Európai Unióban” témakörben ad elő. A nagykövet a Magyar Vöröskereszt elnökeként együttmuködési megállapodást ír alá a győri egyetem rektorával.

Kulcsár István, a Budapest Investment Magyar Befektetési és Tanácsadó Zrt. Eu-s programigazgatója „Pályázatírás: trükkök, fortélyok – hogyan írjunk sikeres pályázatot?” témakörben tart előadást. A program 11 óra 15 perckor kezdődik. Görög Ibolya protokollszakértő 13 óra 45 perckor kezdődő tájékoztatójának címe: Európaiság, hitelesség. Az Európai Önkéntes Szolgálatot Boros Attila, a Mobilitás Regionális Iroda munkatársa, az ERASMUS hallgatói hálózati programot Imre Kata mutatja be. A kezdési időpont 15 óra 30 perc.

Március 8-án, csütörtökön 9 óra 30 perckor kezdődik az „Oktatás és továbbképzés az Európai Unióban” program, amelynek előadója Kardos Anita, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének munkatársa. 10 óra 45 perctől lesz a TEMPUS Közalapítvány „Az egész életen át tartó tanulás programja” előadás. A programot Antal Krisztina, az alapítvány munkatársa mutatja be. 12 órakor kezdődik  az amerikai Fehér Ház munkatársának, Sipos Gabriellának az előadása. György Gábor, az Európai Unió Bizottságának magyarországi képviseletvezetője „A Római Szerződés 50. évfordulója” címmel tart előadást.

Eladó trükkök. A reklám hatása a propagandára. Meggyőzés vagy manipuláció? a témaköre Sas István, a Kommunikációs Akadémia igazgatója pénteken, 10 óra 30 perckor kezdődő elemzésének. 11 óra 40 perctől a Corvinus Külügyi és Kulkturális Egyesület mutatkozik be.