Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Einstein utódját keresik Gyorben

„Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi” – vallotta magáról a világ talán leghíresebb tudósa, Albert Einstein. Az o gondolatára alapozva rendezik meg 2010. szeptember 24-én, pénteken délután a Széchenyi István Egyetemen a Kutatók Éjszakáját.

Az összeurópai kezdeményezéshez ötödik alkalommal csatlakozik a gyori intézmény, amelynek egyre népszerubb programja a Kiskutatók Akadályversenye. Tavalyhoz képest megduplázódott a jelentkezok száma: közel ezer kísérletezo kedvu diákot várnak a rendezok.

Az általános iskolai és középiskolai osztályok számára szervezett tudományos vetélkedo 14 órakor veszi kezdetét. A csapatoknak kreatív, korosztályuknak megfeleloen összeállított feladatokkal kell megküzdeniük, amelyek révén számos tudományterülettel ismerkedhetnek meg a tanulók, felnottek felügyelete mellett felfedezve az egyetem laborjait és egyéb érdekes helyiségeit. A legjobbak „kiskutatói” címet nyerhetnek el az eredményhirdetéskor.

A Kiskutatók Akadályversenyéhez kapcsolódva 16 órakor nyitja meg kapuit az egyetem (régi) aulájában és az egyetemi csarnok melletti sportpályán a Tudományos Játszótér, ahol minden érdeklodonek lehetosége lesz próbára tenni tudását, készségeit.

Néhány érdekesség a kínálatból:
• Vízrakéta-repíto verseny
• „Trükkös kerékpár”
• Repülogép-szimulátor
• Nobel-díjas on-line játékok
• 3D LED TV éloben
• Mégis, mozog a Föld? (Foucault-inga)

Az ingyenes programra minden érdeklodot szeretettel várnak a szervezok.

További információ: http://www.kutatokejszakaja.hu

A rendezvény a Széchenyi István Egyetem, valamint az Universitas-Gyor Nonprofit Kft. szervezésében, a TÁMOP 4.2.3-08/ 1-2008-0011 számú, „SZIENCE4YOU Tudás- és tudomány disszemináció a Széchenyi István Egyetemen” címu projekt keretében valósul meg. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap  társfinanszírozásával valósul meg.