Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Elkészült a Pöltenberg utca felújítása

Az út- és járdafelújítás mellett a csapadékvíz elvezető-rendszer kiépítése is megvalósult az önkormányzati beruházás keretében…

 

„Az itt lakók régi vágya teljesült ezzel a beruházással, mert az útfelújítással és a vízelvezetés megfelelő kiépítésével egy sokáig fennálló probléma oldódott meg az utcában” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester a helyszínen. Hangsúlyozta, az önkormányzat nagy figyelmet fordít arra, hogy a város minden területe kiegyensúlyozottan fejlődjön, s a rossz állapotú lakóutcák megújuljanak.

 

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője hozzátette, a Pöltenberg utcai lakosok folyamatosan jelezték igényüket a felújításra, és most, hogy elkészült a beruházás, az útfelület is méltó lett a szép környezethez. Mint mondta, a városrészben az elmúlt években számos utcát sikerült felújítani, és ezt a programot a jövőben is folytatni kívánja a győri önkormányzat.

 

Prédl Antal, a beruházást koordináló győri Útkezelő Szervezet vezetője kifejtette, a 130 méter hosszú révfalui utca útburkolat cseréje mellett elkészült a vízelvezetés rendszere, amely a Rozmaring utcai csatornába csatlakozik. A szűk utcában lehetővé vált az útpadkán fél kerékkel történő parkolás, emellett felújították a járdák burkolatát, rendezték a zöldsávok területét. A felújítás során mintegy 300 tonna aszfaltot és 200 köbméter útalapot építettek be.

 

Az elmúlt években a környéken már megvalósult a Hédervári út, a Rozmaring utca, a Selmeci utca és a Zemplén utca felújítása, a program az idén a Pöltenberg utca teljes megújításával folytatódott. Az önkormányzati beruházás értéke 53 millió forint.