Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Elkészült az újabb turbó körforgalom

A dinamikusabb közlekedést szolgálja a Szauter úti beruházás. A napokban adták át a 82. számú főút csomópontjában a város újabb turbó körforgalmát.

 

„Az első szó a köszöneté, hiszen Kara Ákos, államtitkár, a terület országgyűlési képviselője sokat tett azért, hogy a Szauter utcán jelentkező torlódásokat orvosolni tudjuk. Segítségével 400 millió forintos állami támogatásban részesült a projekt, amelynek köszönhetően a forgalom sokkal dinamikusabban tud haladni, már most jelentősen csökkentek a torlódások.” – fogalmazott Borkai Zsolt az új turbó körforgalom átadásán. A polgármester köszönetet mondott a terület önkormányzati képviselőjének, Kovács Tamásnak is, s hangsúlyozta, az együttes cselekvés a közös célok elérését, a város fejlődését szolgálja. Kiemelte, a kivitelezés nem volt könnyű feladat, hiszen lényegében a forgalom fenntartása mellett folyt a munka. „Köszönöm a közlekedők megértését, aki végighalad ezen az útszakaszon, tapasztalhatja, hogy megérte a türelem.”

 

Kara Ákos kiemelte, ha röviden akarná megfogalmazni a beruházás jelentőségét, az biztonságosabbá és gyorsabbá tette a közlekedést. Az útszakasz kapacitás-bővítése még 2016-ban kezdődött, ekkor készült el ugyanis a Nádorvárosi Köztemető előtti körforgalom átépítése, majd következett a Szauter utca kétszer két forgalmi sávra bővítése a két körforgalom között 270 méteren, illetve a 82. számú főúti csomópont átépítése. „A lehető legtöbbet hoztuk ki ebből az útszakaszból, ami kedvezően érinti a városi közlekedést, következhet a 83-as út bevezető szakaszának folytatása, valamint a 82-es győrújbaráti bekötő és Nyúl közötti három kilométeres szakaszának burkolatcseréje is.” Az államtitkár azzal zárta, a jövőben is ezt a közös munkát szeretnék folytatni Győr fejlődése érdekében.

 

A körforgalom elkészülte után érezhetően rövidebbek minden irányban a torlódások és gyorsabb a forgalomáramlás a körforgalmak nagyobb áteresztőképessége miatt. A turbó körforgalom egyben enyhíti a 82. számú főúton lévő vasúti átjáró felől kialakuló dugókat is. Ackermann István a Strabag Általános Építő Kft. területi igazgatója elmondta, a teljes szakaszon átépültek a szegélyek illetve új aszfalt kötő- és kopórétegeket építettek be. A teljes területen a zárt csapadékvíz elvezető rendszer, illetve az összes ivóvíz vezeték is újjáépült. A közvilágítási hálózatot is modernizálták, korszerű LEDES lámpatestekkel. A szilárd burkolat nélküli területek füvesítésén kívül a nyomvonal mellé cserjéket is ültetnek. A Szauter utcán közvetlen útkapcsolat épült ki a Leier autószalon kiszolgálására.

 

Az elkészült létesítmények kezelése és fenntartása a Magyar Közút Nonprofit Zrt., Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete és a Győr-Szol Zrt. feladata. Az utak, járdák, csapadékvíz elvezető rendszerek és ivóvízvezetékek építését a STRABAG Általános Építő Kft. végezte, a közvilágítási- és elektromos hálózatok átépítése a Vill-Korr Hungária Kft. munkája.