Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Előadás

Dr. Zacher Gábor 2017. május 17-én két előadást tart Győrben.


A programok finanszírozására Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata nyert el pályázati támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumánál. A KAB-ME-16-C-25703 pályázatot a Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum kezdeményezte, amelynek tagja az Összefogás a Börtönért Egyesület is. Az előadás igénye pedig először a BV-ben fogalmazódott meg.

 

A pályázat címe: Közösségi élmény és támogatás a drog helyett. A pályázatban számos, élményt nyújtó tevékenység valósulhatott meg, drámapedagógia előadások, képzések, mint pl. Élménypedagógiai képzés pedagógusoknak, Drogprevenciós képzés szociális munkásoknak, Bűnmegelőzési képzés pedagógusoknak és szociális munkásoknak, a RÉV Színházi Nevelési Társulat interaktív alkoholprevenciós előadása Kovács János felemelkedés és bukása címmel.

 

E pályázati támogatásból ezen a héten, május 16-án, délelőtt és délután A Gyáva című, a Nézőművészeti Kft és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása, a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma  két diákcsoportjában kerül bemutatásra. A darabban egy fiatal fiú mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. És egy apa, aki mindezt végignézi, hallgatja és éli. A drámai hatású előadást beszélgetés követi a színészek, egy pszichológus és a diákok között.

 

Dr. Zacher Gábor pedig május 17-én 14.00 órakor a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tart előadás fogvatartottaknak.

 

Ezt követően május 17. 17.00 órakor, a másik előadást, Droghelyzet 2017. címmel, dr. Zacher Gábor a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központban /PÁGISZ, Győr, Ikva utca 70., 9024/ tartja. Ennek az előadásnak a jelenleg több mint 250 regisztrált részvevője között fiatalokkal foglalkozó szakemberek és szülők vannak.

 

A KAB pályázati támogatás révén a PÁGISZ-ban a részvétel mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a terem befogadóképessége miatt.

 

Regisztrálni még az alábbi linken lehet:

http://kef.gyor.eu/regisztracio