Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Elsők a győri tuzoltók

A versenyen a megyei selejtezőkön első helyezést elért 7 tuzoltócsapat (Balatonfuzfő Hivatásos Önkormányzati Tuzoltósága, Győr Hivatásos Önkormányzati Tuzoltósága, Komárom Hivatásos Önkormányzati Tuzoltóság, Sárbogárd Hivatásos Önkormányzati Tuzoltósága, Sárvár Hivatásos Önkormányzati Tuzoltósága, a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Belvárosi Tuzőrség csapata) és 6 megye (Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok és a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság) Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportja bizonyíthatta felkészültségét az elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával. Az elméleti rész tesztlap kitöltése (irányító, beosztott, gépjármuvezető kategóriában), míg a gyakorlati részt a vezetési pálya és komplex szakmai gyakorlati feladat végrehajtása adta. A parancsnokságok teljes rajnak (1+5 fő) megfelelő erővel és saját középkategóriás gépjármufecskendővel, a Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportok 3 fővel és VFCS gépjármuvel oldották meg a feladatokat.

A tesztlapok kiértékelésével a résztvevők egyéni helyezéseket értek el, s az adott raj tagjai által elért helyezések összesítése (figyelembe véve a ráfordított idő mennyiségét is) adta egy-egy csapat eredményét az elméleti feladatok megoldásánál.

A gyakorlati verseny gépjármuvezetők részére az előre megépített pályán meghatározott feladatok végrehajtásából (pl. tolatás irányítással, akadálypálya leküzdése) állt. A rajok egységes, komplex gyakorlati feladata a rutinpálya után egy tuzoltási feladat végrehajtása, majd imitált sérülteken sérülés azonosítása, felismerése, elsősegélynyújtás, valamint az „eloltott” épületből gázpalackok eltávolítása, azok kezelése volt.

A versenyen legjobb eredményt elért tuzoltók (legjobb gépjármuvezető, irányító, beosztott tuzoltó) az oklevél mellett könyvjutalomban részesültek.

Az elméleti és gyakorlati eredmények összesítése adta a résztvevő csapatok végleges helyezését, ami a következőképp alakult:
Tuzoltócsapatok esetében:
1.           Győr
2.           Sárbogárd
3.           Komárom
4.           Balatonfuzfő
5.           Sárvár
6.           Belvárosi Tuzőrség

Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportok esetében:
1.       Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2.       Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság
3.       Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
4.       Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
5.       Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
6.       Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az országrészi vetélkedőn összesített csapatversenyben 1. és 2. helyezést elért 2-2 csapat vehet részt 2007. május 2-3-án Budapesten, a tuzoltó szakmai vetélkedő országos fordulóján. – adott tájékoztatást Pesztenlehrer Lajos tuzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelem igazgatója.