Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Elutasította az ügyészség a feljelentést

Elutasította a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a Győri Önkormányzat elleni feljelentést. Az ügyészség szerint Győr önkormányzata és a polgármester is szabályosan járt el, amikor a Quaestoron keresztül állampapírt vásárolt, a várost nem érte vagyoni hátrány. A teljesedésbe ment adás-vételi szerződés alapján az állampapírok Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonát képezik, azok jelenleg is megvannak, és mint ilyet, a zár alá vétel megszüntetését követően a felszámoló az önkormányzat részére kiadja. Az ügyészség ezért a hanyag kezelés miatt benyújtott feljelentést elutasította. Ezzel végérvényesen bizonyítást nyert, hogy Győri Megyei Jogú Város Önkormányzata mindvégig igazat mondott, szabályosan, a törvényi előírásoknak megfelelően államilag garantált állampapírt vásárolt, és joggal várja, hogy az összeg kamatokkal együtt mielőbb visszakerüljön a város kasszájába.