Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Eredményes a Foglalkoztatási Paktum

Nem egész fél év alatt 282 főt vontak be a programba, és már 161 fő részesül foglalkoztatási támogatásban. A program 2018 év végéig tart, de a meghosszabbítással 2021. június 30-ig összesen 1,8 milliárd forintot költhetnek a munkaerőhiány csökkentésére…

 

„ Térségünkben nem a munkanélküliség, sokkal inkább a munkaerőhiány a probléma, ezért a 900 millió forintos támogatással bíró program keretében ezt igyekszünk orvosolni.” – hangsúlyozta dr. Fekete Dávid alpolgármester a Foglalkoztatási Paktum fórumán. A foglalkoztatási paktumot 11 szervezet alapította, és 38 további szervezet csatlakozott a munkához, ami már önmagában is mutatja, hogy a térség gazdaságának egészét érintő problémáról van szó. Az összefogás révén azonban releváns válaszokat tudunk adni a kihívásra. – tette hozzá az ülést vezető alpolgármester.

 

A paktum eddigi működéséről Baráth Lászlóné projektmenedzser számolt be, aki kiemelte, a 2018. december 31-ig tartó időszakban 600 főt kell bevonniuk, s 270 főt kell visszavezetni a munkaerőpiacra. Ebből az eltelt időben 282 fő bevonása történt meg. A célcsoporthoz tartoznak többek között a hátrányos helyzetűek, alacsony képzettségűek, GYES-ről, GYED-ről visszatérők, a megváltozott munkaképességűek, a közfoglalkoztatottak, vagy épp a 25 év alatti és 50 év feletti munkavállalók. A fórumon az is kiderült, hogy a program meghosszabbításával 2021. június 30-ig összesen 1,8 milliárd forintot használhat fel a paktum erre a célra, és természetesen a bevonandó személyek száma is nő, 1234-re.



A kormányhivatal részéről Major Ernő főosztályvezető-helyettes hozzáfűzte, eddig már 161 fő részesül a foglalkoztatási támogatásból, amiből jól látható, hogy a jövő év végére a projektben vállalt számok teljesíthetők.

 

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata konzorciumvezetőként vesz részt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül megvalósuló, TOP-6.8.2-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú „Helyi foglalkoztatási együttműködések a Győri járásban” című projektben, amelynek összköltsége 900.000.000 Ft, és amelyet 2016.07.01 - 2018.12.31. között az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósítanak meg.