image
image
image
image
image
image
image
image

ETO – Larvik a nyolc között

Mint ismeretes, a győriek BL csoportjukban a második helyet szerezték meg annak ellenére, hogy az utolsó körben kiütéses győzelmet arattak a csoportelső Lada Toljatti ellen. Görbiczék tehát csoport-másodikként várhatták a keddi sorsolást, ami azt jelentette, hogy a csoportelső Ljubljana, Hypo és a Larvik hármas közül kaphatják valamelyiket.

Immár eldőlt, hogy a mieink a norvég Larvikkal mérkőznek a legjobb nyolc között. Bizakodásra adhat okot, hogy tavaly a KEK elődöntőjében már találkozott a két csapat, és akkor az ETO bizonyult a jobbnak. Ettől függetlenül a norvég gárda roppant erős, a világ egyik legjobb csapata, ráadásul kiváló formában is vannak. A csoportküzdelmek során a Viborgot, a Podravkát és a Lipcsét előzték meg. Együttesükben olyan világklasszisok szerepelnek, mint Lene Rantala, Linka Riegelhuth, vagy Tonje Larsen.

Az ETO a két meccsig tartó párharcot hazai pályán kezdi március 17-én, vagy 18-án, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.

A BL nyolcaddöntő sorsolása:

Győri Audi ETO KC – Larvik
Aalborg (dán) - Hypo Niederösterreich (osztrák)
Slagelse (dán) - Krim Ljubljana (szlovén)
Viborg (dán) - Lada Toljatti (orosz)

A KEK-ben a Ferencváros a dán GOG Gudméval mérkőzik, míg az EHF-kupában a Dunaferr a spanyol Elda Prestigio, a Debrecen-Aquaticum pedig a dán Ikast Bording ellen vívhatja ki a továbbjutást.