Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Eurégió Muvészeti Díj 2007

 A pályázaton a festészet, grafika, szobrászat (muvészi tárgy) és textilmuvészet kategóriájába tartozó alkotásokkal lehet részt venni. A nevezés feltétele, hogy a pályázó állandó lakhelye ill. tevékenységének színtere a Nyugat-Pannon Eurégió területén legyen.

DÍJAZÁS:  1. helyezett-2000 EUR (bruttó)
                    2. helyezett-1200 EUR (bruttó)
                    3. helyezett-  800 EUR (bruttó)
ZSURI:
A kiírás feltételeinek megfelelő pályamunkák közül független, négytagú (megyénként, tartományonként 1-1 fő) szakértői zsuri választja ki a 3 díjazottat és a kiállításon szereplő muveket, várhatóan mintegy 50-60 mualkotást.

KIÁLLÍTÁS:
A zsuri által arra érdemesnek ítélt alkotásokat ez év őszén a zalaegerszegi Göcseji Múzeumban, a Szombathelyi Képtárban, továbbá 2008. januárjában a kismartoni Tartományi Galériában rendezendő tárlatokon tekintheti meg a közönség. A zalaegerszegi kiállítás megnyitóján kerül sor az első 3 helyezett díjának átadására is.

FORMAI KÖVETELMÉNYEK:
Maximum 3 (sorozat nem számít egynek) mualkotással lehet nevezni. A kétdimenziós muvek mérete nem haladhatja meg a 100x150 cm-t, a térbeli alkotásoké a 100 cm-es magasságot illetve szélességet, tömegük a 30 kg-ot. A munkákat installált formában (képeket keretezetten, grafikákat üveg mögött, falra akaszthatóan, kisplasztikákat adott esetben posztamenssel együtt), címmel, a méret és az alkalmazott technika megadásával kell beadni. Írásban csatolandó továbbá a pályázó neve, születési éve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe, szakmai pályafutásának legfontosabb adatai (legmagasabb muvészeti iskolája, legfeljebb öt legfontosabb egyéni kiállításának időpontja és pontos helye). Utóbbiak a készülő katalógushoz szükségesek.

A késve ill. a kiírásnak nem megfelelően leadott pályamunkák nem kerülhetnek zsurizésre. A pályázó a pályamunkák beadásával elismeri, hogy kizárólag a fent nevezett szakértői zsuri illetékes a díjazott ill. a kiállításon részt vevő alkotások kiválasztására, a zsuri ítéletével szemben jogi keresettel nem élhet. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a zsuri által kiválasztott egyik alkotásáról a kiállítás katalógusában reprodukció jelenjen meg, továbbá tudomásul veszi, hogy a kiállítások rendezőinek a kiállított anyagra biztosítást kötni nem áll módjukban.

KATALÓGUS:
A kiállításhoz készülő katalógusban minden kiállító muvész külön oldalon jelenik meg, a (vagy egyik) kiállított alkotásának reprodukciójával, valamint a fent jelzett alap-adataival. A köszöntő, a rövid bevezető tanulmány valamint a muvészek adatai magyar és német nyelven is olvashatóak lesznek.

A BEADÁS HELYE ÉS IDEJE:
Mindhárom megye ill. Burgenland tartomány külön-külön gyujti a területén élő pályázók munkáit. A Győr-Moson-Sopron megyei pályázók 2007. augusztus 21-24. között, minden nap 10.00 órától 16.00 óráig személyesen nyújthatják be pályázataikat a Bartók Béla Megyei Muvelődési Központban (Győr, Czuczor G. u. 17.).

További információk kérhetők az Eurégió megyei titkáránál (Varga Marianna) a 96-522-219-es telefonszámon.