Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

EYOF Győr 2017: Úszólegenda vezeti a holland csapatot

A háromszoros olimpiai bajnok Pieter van den Hoogenband lesz a holland küldöttség csapatvezetője a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Az egykori világcsúcstartó már az áprilisi csapatvezetői értekezletre Győrbe látogat…

 

A júliusi, győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előkészületeinek fontos állomása az úgynevezett Chefs de Mission Seminar. Április 25-28. között az EYOF-on résztvevő ötven ország csapatvezetői gyűlnek össze a városban, hogy bejárják a helyszíneket, az olimpiai falvakat, véglegesítsék a himnuszokat, a zászlók megjelenítését, és átbeszéljenek minden lényeges kérdést, amely a nemzeti csapatuk szempontjából fontos lehet.

 

Világsztárokkal nem csak a nyári sporteseményen, de már a csapatvezetői szeminárium alkalmával is találkozhatunk, Hollandiát ugyanis egy igazi legenda és nemzeti hős, a háromszoros olimpiai bajnok (2000, 2004) és világcsúcstartó úszó képviseli. Az eseményre már beregisztrált Pieter van den Hoogenbandot hazájában és a világban sokan csak "The Flying Dutchman-nek" hívják. A holland nyári és téli sportágak összesített listáján Pieter minden idők 7. legeredményesebb sportolója, nem mellesleg a száz méteres gyorsúszás egykori királya, aki hosszú évekig legyőzhetetlen volt fő számában.  A győri EYOF-on való jelenléte várhatóan nem csak a holland fiataloknak jelent majd motivációt, hiszen az úszósport egyik nagy alakjáról van szó.