Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

EYOF kiállítás, album és sportbál az évértékelőn

A győri EYOF legszebb pillanatait és eseményeit idézi vissza a most megjelent fotóalbum, miközben az Olimpiai Sportparkban kiállítás nyílt hazánk első olimpiai eseményéről. A polgármester évértékelőjén az is kiderült, hogy jövőre sportbált rendez a város, itt díjazzák majd legjobb sportolóinkat...

 

Évek óta hagyomány, hogy decemberben Borkai Zsolt polgármester valamint dr. Somogyi Tivadar, dr. Fekete Dávid és Radnóti Ákos alpolgármester egy évértékelő keretében mond köszönetet a Média munkatársainak az égész éves munkáért, híradásért. Az idén ez rendhagyó formában történt, hiszen a helyszín ezúttal az Olimpiai Sportpark volt, ahol látványos kiállítás nyílt az idei esztendő legemlékezetesebb eseményére emlékezve. Az EYOF-kiállításon láthatók többek között a formaruhák, érmek, a fáklya, találkozhatunk Hugoo-val, az EYOF kabalaállatával és a különböző kiadványokkal, emléktárgyakkal is.

 

Borkai Zsolt ebben a sportos környezetben tekintett vissza az elmúlt évre, nem véletlen hát, hogy épp az EYOF-fal kezdte, amelyet az Európai Olimpiai Bizottság legutóbbi közgyűlésén is mint minden idők legjobb Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiváljaként emlegettek. A polgármester hangsúlyozta, a siker rengeteg elszánt ember összefogásának köszönhető. Hozzátette, olyan létesítmények épültek, mint például az Olimpiai Sportpark, amelyet ma már a győri fiatalok használnak nap mint nap. „A sportlétesítmények mellett, a magyar állam támogatásával valósulhatott meg például az új kollégium is, amely szintén Győrt gyarapítja tovább.”

 

„Ha a 2017-es esztendő fejlesztéseit nézzük, elmondható, hogy az önkormányzat a költségvetéséből mintegy 20 milliárd forintot fordított erre a feladatra – ami önmagában sem kevés, de ha hozzátesszük az állami, az európai uniós támogatásokat, a már megkezdett beruházásokat, összességében százmilliárdos fejlődésről beszélhetünk.” Győr dinamikus gyarapodásának fontos motorja a gazdaság, s úgy néz ki, a városban működő vállalkozások az idén is jól teljesítettek, a 25 milliárd forint körül várható adóbevétel is erről árulkodik. „Az évről évre nagyobb bevételt a város a már csökkentett, 1,8 százalékos iparűzési adóval realizálja, vagyis a gazdasági szereplők számára sikerült ezáltal is vonzó befektetői környezetet teremtenünk.” A polgármester emlékeztetett, 2018. január 1-től tovább, méghozzá 1,6 százalékra csökken az iparűzési adó mértéke.

 

A mögöttünk hagyott év beruházásai közül kiemelte, hogy milliárdos nagyságrendben valósultak meg közlekedési infrastruktúra-fejlesztések, és az Orbán Viktor miniszterelnökkel aláírt Modern Városok Programnak is hangsúlyos eleme a közlekedési infrastruktúra továbberősítése. „Az EYOF után egy másik fontos területen is nagy vállalkozásba kezdtünk, ez pedig az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázat. Mindezt úgy tettük, hogy igyekeztünk a győrieket is minél jobban bevonni, összegyűjteni a véleményeket, ötleteket, és úgy összeállítani a pályázatot, hogy az esélyes legyen akár a végső győzelemre is. 2017. tehát összességében egy sikeres évnek mondható, de már most látható, hogy 2018-ban is számos feladat áll előttünk.” A polgármester a következő évvel kapcsolatban egy bejelentést is tett, méghozzá, hogy 2018. február 17-én hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a városi sportbált. Ezen az eseményen, rangos környezetben adják majd át a város legjobb sportolóinak járó díjakat.

 

Az Olimpiai Sportpark egy exkluzív album bemutatásának is helyet adott. A győri EYOF-on a szervezőbizottság fotósai több mint negyvenezer képet készítettek. A nyári játékokat visszaidéző 240 oldalas kiadványban a legjobb fotókból láthatunk tematikus válogatást az önkormányzat Városmarketing és Programszervezési Főosztályának, valamint az EYOF médiaterületét összefogó Győrplusz Média Zrt. munkatársainak szerkesztésében. Az egyes fejezetekben megelevenednek a tíz sportág, a lángfutás, a megnyitó ünnepség, a kísérő rendezvények, az egyes rendezési területek, a szurkolók és az önkéntesek emlékezetes momentumai is. A versenyek ideje alatt megjelent napilap, a Hugoo Post cikkei alapján az olvasó átfogó képet kaphat a legfontosabb történésekről, miközben neves személyiségek, olimpiai bajnokok, sportvezetők rövid nyilatkozatait is olvashatjuk. Természetesen kiemelt figyelmet kaptak a magyar sikerek kovácsai, de a könyv végén valamennyi versenyszám érmeseinek nevét is megtaláljuk. Kérdésünkre Marcali Gábor az EYOF fotós-koordinátora elmondta, csapatuk az egész esemény ideje alatt arra törekedett, hogy képeikkel visszaadják az esemény páratlan hangulatát a versenyhelyszínektől az olimpiai falun át a kísérőrendezvények és a különböző ceremóniák helyszíneiig mindenütt. Ezt a hangulatot, és persze Magyarország első olimpiai eseményének krónikáját tartogatja az olvasónak az album, ami várhatóan a jövő év elejétől kapható a Baross úti Látogatóközpontban.