Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Fegyelmi eljárás indult az igazgatóval szemben

A zárt ülés után Borkai Zsolt polgármester ismertette a határozatot, amely szerint Győr Megyei Jogú Város közgyulése fegyelmi eljárás megindítását rendeli el Korcsmáros Györggyel szemben a gazdálkodási területen tapasztalt ismétlődő nagyszámú és jelentős súlyú hiányosság, valamint jelentős mértéku túlköltekezés miatt.

A közgyulés fegyelmi vizsgáló biztosnak Kalmár Ákos képviselőt jelölte ki, akinek harminc napon belül kell a jelentését a közgyulés elé terjesztenie. Korcsmáros Györgyöt a belső ellenőrzés megállapításai alapján a fegyelmi eljárás idejére állásából felfüggesztik. A fegyelmi eljárást lezáró közgyulésig, de legfeljebb kilencven napig Forgács Pétert bízzák meg a színház igazgatói feladatainak ellátásával.

A közgyulés után Németh Zoltán alpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatót tartott. Az alpolgármester visszatekintett az elmúlt évekre, egészen 1998-ig visszamenőleg. Mint mondta, 1998 decemberében döntött a közgyulés, hogy Korcsmáros Györgyöt igazgatóvá választja. 1999 július 27-én a testület már fegyelmi eljárás kezdeményezéséről tárgyalt. Akkor a fegyelmi eljárás mellőzésével végül írásbeli figyelmeztetésben részesítették az igazgatót és önkormányzati biztost jelöltek ki.

1999 október 28-án fegyelmi eljárást indítottak gazdálkodási okok miatt. Akkor Wernerné Csordás Évát jelölték ki fegyelmi vizsgáló biztosnak. Decemberben megállapították, hogy az igazgató fegyelmi vétséget követett el, megszegte a gazdálkodási fegyelmet, ezért megrovásban részesítették. Ezután néhány év nyugalom következett – fogalmazott az alpolgármester.

2002 augusztusában a közgyulés ismét fegyelmi felelősségre vonásról szóló javaslatot tárgyalt, és ismét kijelölték a fegyelmi vizsgáló biztost. 2003 áprilisában utóvizsgálatot rendeltek el. A közgyulés végül elfogadta a jelentést, és kötelezte az intézményt a gazdálkodási fegyelem betartására.

Most ismét a gazdálkodási problémák miatt rendeltek el fegyelmi vizsgálatot. Az alpolgármester kiemelte, mint látható, ciklusoktól függetlenül több városvezetés alatt is előkerült ugyanaz a visszatérő probléma, vagyis semmiképpen nem politikai szándékú a döntés. A különbség csupán, hogy ezúttal jelentősebb összegu túlköltekezésről van szó. Hozzátette, a visszásságok között szerepel a fedezet nélküli kötelezettségvállalás, jelentős túlköltekezés, az önkormányzat rendeleteinek be nem tartása.