Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Fekete hattyúk az adyvárosi tavon

Fekete hattyúkat, sárga fütyűlőludakat és sörényes ludakat telepítettek a megszépült tóra…

 

A vízimadarak telepítésekor, 2014. július 29-én Radnóti Ákos a városrész önkormányzati képviselője elmondta, a tó kotrása révén ma már kiváló a víz minősége, környezete teljesen megszépült, így az a győriek kedvelt pihenőhelyévé vált. – folytatta a képviselő, aki azt is elmondta, hogy a tó rendbetételével alkalmassá vált arra is, hogy gazdagabbá váljon az élővilág. A győri Xantus János Állatkert segítségével egy fekete hattyú pár költözött a tóra, amely hazánkban kuriózumnak számít, így a tó kedvelt látványosságai is lehetnek.

 

Gunics Zoltán állatkerti körletvezető hozzátette, a fiatal hattyúk mellett sárga fütyülőludak és sörényes ludak is érkeztek, amelyek szó szerint is új színt visznek Adyváros életébe. Az előbbi Közép- és Dél-Amerikában, míg az utóbbi - akárcsak a fekete hattyú – Ausztráliában őshonos, de a mi klímánkhoz is jól alkalmazkodnak, így vélhetően megfelelő otthonra találnak az adyvárosi tavon.

 

A tó partján egyébként egy elkerített, fedett pihenőhelyet is építettek a madarak számára, a sétány mentén pedig két új információs táblát helyeztek el. Az egyik az ide telepített madárfajokat mutatja be, míg a másikon a tó rövid története olvasható. A szakember azt is elmondta, a lakók nyugodtan etethetik kenyérdarabokkal az állatokat, de azt kéri, hogy ne riogassák és ne fogják meg őket, hogy nyugodtan élhessenek az emberek közelében.

 

Radnóti Ákos végezetül hozzátette, az adyvárosi tó ma már egy igazi pihenőövezet, ahol köztéri kamera is vigyázza a rendet, de arra kéri az erre járókat, óvják az itt található értékeket, hogy sokáig élvezhessük a kellemes környezetet.