Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Feltárták a mélygarázs beázásának okait, a hibát elhárították

A Dunakapu mélygarázs legalsó szintjének beázását követően a Győr-Szol Zrt. vizsgálatokat végzett a jelenség okainak feltárására és a hasonló esetek megelőzése érdekében szükséges tennivalók meghatározására. Ennek keretében felkérték a Pannon-Víz Zrt. szakembereit is, hogy végezzék el az általuk üzemeltetett városi csatornarendszer ellenőrzését.

A Győr-Szol Zrt. szakemberei elvégezték a Dunakapu téren lévő folyókarendszer ellenőrzését, a benne lévő idegen anyagokat eltávolították.

A Pannon-Víz Zrt.üzemeltetésében lévő városi egyesített csatornák a környéken újak, a tér vizeit befogadó ágak mindössze egy évesek. Az üzembe helyezésük óta eltelt időszak nagy csapadékait probléma mentesen elvezették.  

A mélygarázs beázást követő ellenőrzés során azonban a Stelczer Lajos utcában egy sérült tetőlefolyó bekötővezeték került elő, és emellett mintegy 40 százalékban törmelék anyaggal volt feltelve az utcai csatorna gerincvezetéke. Az elmúlt időszakban a sérült tetőlefolyó bekötővezetéket kijavították, a gerincvezetéket megtisztították.

A mélygarázs beázásának elsődleges oka az intenzíven és szokatlanul nagy hevességgel lezúduló csapadék volt, melynek elvezetésére az egyesített csatornarendszer a szennyezés és a korábbi sérülések miatt csak részben volt képes.  

Jelentős mennyiségű csapadék az elmúlt időszakban többször is terhelte a rendszert, újabb beázás azonban már nem történt, így a megtett intézkedések vélhetően megoldják a felmerült problémát.

Természetesen teljességgel nem zárható ki, hogy rendkívüli időjárási körülmények kialakulásával, az eddig tapasztaltnál is jelentősebb csapadék lezúdulásakor ismét víz kerül a mélygarázs legalsó szintjére. Ennek az elhárítására való felkészülés azonban olyan extrém költséggel járna, mely jelentősen meghaladja az esetleges beázás okozta károk helyreállítására fordítandó összeg nagyságát, az esemény bekövetkezésének valószínűsége és kalkulált gyakorisága csekély, így ilyen munkáknak az elvégzése jelenleg nem indokolt.