Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Figyelem jármu elszállítás!

A Közterület Felügyelet vezetője elmondta, a közlekedésbiztonság javítása érdekében április 16-tól a belvárosban szabálytalanul parkoló autókat elszállítják. A hét eleje óta erre már szórólapokkal is felhívják a szabálytalanul parkolók figyelmét, vagyis két hét türelmi idő áll rendelkezésre.

Az elszállítást egy olyan jármuvel végzik majd, amely fél méterrel megemeli az autót, és a saját kerekén gurulva húzzák el azt. Ha a kézifék be van húzva, akkor görgőket helyeznek alá, és úgy vontatják el a kijelölt, őrzött helyre. Az elszállításkor egy felügyelő és egy rendőr van jelen, aki értesíti az elszállításról az ügyeletet, így akinek az autóját elvontatták, annak felvilágosítást tudnak adni a 107-es számon.

Truka István hozzátette, a cél az, hogy az egyes utcákban tapasztalható áldatlan állapotok megszunjenek, és kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogátkelőhelyeknél, járdán, kerékpárúton, vagy rokkantaknak fenntartott parkolókban jogtalanul parkoló autókra.

A szélvédőkre is kihelyezett felhívásban szerepel:

„Tájékoztatom Önt, mint a        frsz. gépkocsi vezetőjét, hogy az elkövetett szabálysértése miatt a helyszíni bírság vagy feljelentés jogkövetkezményein kívül, jelen esetben elrendelhettük volna a gépjármu elszállítását.

Kérem olvassa el figyelmesen a következőket!

Győr Megyei Jogú Város képviselőtestülete 2005-ben rendeletet alkotott a kerékbilincs alkalmazásáról és a jármuvek elszállításáról.

Ezért számolnia kell azzal, hogy a közeljövőben a fenti rendeletnek érvényt kell szereznünk az elszállítás lehetőségének alkalmazásával is.

Milyen esetekben szállítható el a jármu?
Ha az elszállítást jelölő kiegészítő táblával ellátott megállást, vagy várakozást tiltó jelzőtábla hatálya alá eső területen szabálytalanul várakozik,
Ha a KRESZ 40. § (1)-(3) bekezdés és (5) bekezdés, valamint a (8) bekezdésének b) illetőleg c) pontjában meghatározott megállási feltételek figyelmen kívül hagyásával szabálytalanul várakozik,
Ha kijelölt rakodóhelyen szabálytalanul várakozik,
Ha mozgáskorlátozottak gépkocsiijai részére fenntartott jelzőtáblával vagy útburkolati jellel megjelölt várakozóhelyen jogosulatlanul várakozik.
Ha kerékpárúton várakozik,
Illetve az ingatlanok megközelítését akadályozó megállás, várakozás esetén.

Milyen következményekkel járhat az elszállítás?
A jármu elszállításának költsége jelen pillanatban 15. 000 Ft,- + Áfa.
A jármu tárolásának és őrzésének költsége naponként 2.000 Ft,- +Áfa.
Amennyiben a beszállított jármuvet a 3 hónapos megőrzési időn belül nem váltják ki: árverésen értékesíthető.

A költségek megfizetése nem mentesít a szabálysértéshez fuződő egyéb jogkövetkezmények alól.”